#Webbdagarna i Stockholm 2013 öser igång

magnus_hoij_webbdagarna

Magnus Höij

Första känslan man får när man tar steget in i mässhallen på Waterfront i Stockholm är att Webbdagarna vuxit sig än större. Det märks på antalet utställare som visat intresse för Webbdagarna och att samtliga 1500 biljetter såldes slut.

Pampig musik med distinkta bastoner med stråkar ackompanjerar folket när de går in i stora salen för lyssna till morgonens välkomsttal av IDG:s chefredaktör och drivande kraft Magnus Höij. Med samlad kunskapstörst och en smältdegel av möten välkomnar han alla. Magnus räknar upp fyra tjänster och appar som är #2013 för honom och för första gången i mitt liv är jag trendig eftersom jag använder och känner till samtliga – Vine, Uber, Memoto och Netflix

webbdagarna_göran_aldén

Göran Aldén drar loss på Webbdagarna

Morgonens keynotes

Göran Adlén, dagen första keynote öppnar med att vi ska TÄNKA! En sådan start kan inte gå eller vara dålig. Jag håller fullständigt med att det finns för några människor som inte tänker. Eftersom eventets hela tema är rörligt byggde Trendspanaren sin dragning med: 5 tankar om rörelse som var full med energi och torr humor. Det förvånar mig om någon inte vaknade till under hans session.

  1. Vi äger inte längre vårt varumärke – vi måste engagera hela tiden – våga leva ditt varumärke
  2. Det är inte du som ska snacka – låt andra göra det och gör något helt annat
  3. Världen rör sig faktiskt – vi måste vidga våra vyer – blicka mot Brasilien, Afrika
  4. Missade den :/
  5. Skit i planera inte allt – vi måste kunna agera snabbt – vi måste ha passion

Våga – älska – spring – med dessa tre ord avslutade Göran sin dragning och uppmanade oss alla att göra det för att utvecklas än mer och leva mer. Tre starka ord att ta med sig och underhålla dem ömt.

JAn_Ekman_webbdagarana_feffe_kaufmann

Jan Ekman

Jan Ekman som driver bolaget Conversationista tog över med hur vi använder webben. Med beteendepsykologi som genomsyrar hela sin dragning gjorde det hela riktigt intressant. Vi människor går som oftast på autopilot och det är inte förrän vi utsätts för helt nya miljöer och val som vi ”vaknar”. Jan:s dragning var fylld med skrämmande exempel på hur icke närvarande människor är. Vi människor vet inte vårt eget bästa och är generellt orationella

Jag har sett honom tidigare och det var lika underhållande att se honom nu som då. Vill ni se samtliga dragningar finner ni dem på Internetworlds hemsida.

Del två av morgonpasset

entreprenörer_feffe_kaufmann_webbdagarna

Martin Källström, Louise Eriksson, Amer Mohammed och Rebecka Lindhe med Magnus Höij

Efter pausen tog entreprenörer över scenen. Martin Källström från Memoto, Louise Eriksson från Adprofit, Amer Mohammed från Healthy Heroes och Rebecka Lindhe från Garantikoll pratade om entreprenörskap och sina visioner och driv kring sina produkter och tjänster.

Samtliga inspirerade på olika sätt men den som stod ut mest i gänget var Amer Mohammed som med sin brutala ärlighet vann mångas hjärta men säkert sårade några med sina kontinuerliga sexanspelningar.

kevin_kelly_webbdagarana

Kevin Kelly

Kevin Kelly kan summeras kort med att vi är ligger inte efter. Vad han menar med det är att inom de närmaste 20 åren kommer de största uppfinningar att göras så du som jag har chans att faktiskt vara den personen som kommer göra en stor skillnad på världen. Se hans stream, inspireras och ut och uppfinn!

Smått och gott

En annan sak som även styrker min känsla att Webbdagarna vuxit än mer är att SVT är här och filmar och sänder med reporter och eget filmteam. Bara det är otroligt och riktigt roligt att bevittna. Förändringar via webben som hela tiden sker når nu ut till en större publik och påskyndar utvecklingen.

Vart man än vänder sig finns personer innanför ens ”comfortzone”. Ingenstans är man ensam så är man social är detta stället att vara på.

Hela förmiddagen har samtliga talare berört mänskligt beteende och det är upplyftande att höra och jag tror verkligen att det är vägen att gå. Vi är människor och vi bygger relationer om än det är digitalt eller fysiskt. Det får man inte glömma.

Dett är inlägg #43 av #100 i utmaningen #blogg100 

D