Webbdagarna – ”erövra världen”

Webbdagarna-feffe-kaufmann Sittandes i stolarna med de lila ljusen lekandes över publiken infinner sig känslan av att vi snart ska ta del av en högljudd konsert istället för en webbkonferens. Det är sjunde gången Webbdagarna öppnar och det slår upp med elektroniska toner och ett intro på skärmen som visar vilka städer eventet kommer passera.    

Flygande start

Många hörde jag i pausen gick igång på Aninas Trepte röst. Det märktes även i Twitterströmmen under tiden. Faktum är att hon med Johan Ronnestam, Adam Hassan och Jeff Jarvis levererade det fylligaste, mest konkreta och motiverande keynotes på Webbdagarnas första dag enligt mig.

Det var en energisk start av fotomodellen Anina Trepte som visade att har man vilja och slagit ner knytnäven i bordet så är allt genomförbart. Hon med sitt mindset att bli störst i Kina åkte dit och kavlade upp ärmarna. Idag är hon ledande inom segmentet webb och mode. Läs gärna mer om henne på Internet Worlds bloggpost och se även filmen. Förbise rösten och sug in kämparglöden som smittar av sig från denna kvinna.

webbdagarna-feffe-kaufmann-anina-net

Anina öser iväg på stora scenen

Jeff Jarvis valde att belysa ämnet om det digitala utanförskapet och att internet är en mänsklig rättighet. Han stod rätt upp och ner och höll sitt framförande fylld av humor, visdom och passion utan en enda slide. Uppfriskande att bara hänge sig åt någons  ord på det sättet. Om det är någon av alla filmer ni ska se så tycker jag att ni börjar med denna. Därför ligger den här under och väntar på era ögon.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=cVF5zPLPbvw]

Under webstrategispåret öppnade Adam Hassan med ”Svarta svanar och smarta svärmar”. Där svarta svanar symboliserar visionärer och de smarta svärmarna vikten av att lyssna till sin community och ”crowdsourca”. Adam använde många egna uttryck och gjorde sin keynote väldigt levande. Dagens favorit av alla slides är bilden under som tydligen är gjord av en brasiliansk konstnärinna. Helt fantastisk. Hittar ni ursprunget så posta gärna en länk i kommentarsfältet här under.

Adam-hassan-webbdagarna-feffe-kaufmann

Adam Hassan på Webbdagarna med säkerligen eventets snyggaste slide

Johan Ronnestam avlutade Webbdagarna med ett brandtal och meddelandet till oss alla: ”erövra världen”. Något som vi svenskar måste ta tag i för att säkra framtiden för våra barn. Ingen kan återberätta sin keynote bättre än honom själv. Johan har själv skrivit en bloggpost där filmupptagningen från Webbdagarna finns. Gå in där, se den och gå ut sedan och erövra världen.

webbdagarna2012-ronnestam-feffe-kaufmann

Ronnestams avslutande slide från sin keynote på Webbdagarna