Webbdagarna – eftermiddag fylld med lärdomar och ungdomar

webbdagarna_cecilia_sas_feffe
SAS visar på företagstransparens genom Cecilia Seberi med hennes dragning om deras tidigare konkursrisk. Det föranledde en Twitter-storm. Cecilia bjöd på dessa insikter och lärdomar:

  • Lyssna
  • Var närvarande. Svara dina fans och followers snabbt
  • Svara inte stelt och corporate
  • Var personlig
  • Färre kockar ger bättre intryck 
  • Håll koll på medierna – vinn tid
  • Reflektera – vad kan ni göra bättre

magnus_westerberg_mogul_webbdagarna

Magnus Westerberg från Mogul bjöd på en verktygslåda i och med att kunderna konverterar till köp via 4-5 kanaler innan de faktiskt köper.

”Vi måste ur våra silos och vi måste har flera strategier för att kunna hinna med och följa utvecklingen”

Magnus Westerberg

Det är dags att arbeta tillsammans proklamerar Magnus eftersom 67% av alla kunder går igenom 4-5 kanaler innan köp enligt Googles senaste undersökning. Problematiken i dag är att 77% av svenska företag synkar inte sina kanaler.

Att arbeta med scenarios är ett sätt att bemöta det hela. Inom politiken arbetas det så och det kan ge nya möjligheter inom vår bransch för engagemang.

Redaktioner är ett annat sätt att bemöta det hela. Genom att vara flera och vara förberedda för plötsliga scenarios. Som Oreo´s som reagerade snabbt vid strömavbrottet under Superbowl. Med en grafisk designer och deras sociala media-stab fick det snabbt ut sitt budskap till publiken: Att Oreo:s går att dunka in i munnen när det är mörkt också.

maria_gustafson_mikumaria_webbdagarna

Maria Gustafsson aka @mikumaria har gjort en egen spaning inför Webbdagarna. Det hela kan kokas ner till tre ord:

  • Plats – vi har inte råd att inte finnas på nätet
  • Kunskap – allt utvecklas och förändras hela tiden 
  • Tid – friheten att göra vart som helst och hur som helst, när som helst

Utöver dessa tre saker var det en sak som kom till ytan under samtalen med dem 50 personer som deltog i Marias spaning. Sociala medier är idag något som vi alla relaterar till snabb respons, när som helst. Kvalitet kontra livskvalitet – att vi behöver personliga startegier för att inte arbeta ihjäl oss för våra kunder. Det är väl ett av det sundaste keynotesen jag hört. Fylld av mänsklighet och eftertänksamhet. Vad Maria menar att vi alla behöver mod att välja. Att välja när vi ska skriva blogginlägg, när vi ska sova, äta, hänga med vänner. Allt. Underbart.

webbdagarna_beata_wikbom_

Dem unga får ta plats på Webbadagarna

Varför lyckas dagens unga videokändisar? Beata Wickbom samtalar med tre nätproffs om hur man utvecklar en egen röst, om den viktiga dialogen med tittarna och om deras syn på reklam, sponsring och samarbeten. Texten är hämtad från Webbdagarnas hemsida.

Marcus Nyman, 20 år – skapare av Stamsite, Sveriges största videokanal med Let’s Plays (guidade visningar av dataspel) för till exempel Minecraft. I dag har han nästan 30 miljoner visningar på Youtube och kan snart leva på det som först var en hobby.

Lisa Jonsson, 11 år – tjejen bakom smink- och skönhetskanalen MissLisibell med instruktionsfilmer och modetips för unga. Med sin positiva och personliga stil har hon redan över 15 miljoner visningar på Youtube och kanalen växer rekordsnabbt.

Nellie Bernstsson, 12 år – En gigant i bloggosfären med cirka 150 000 unika besökare om dagen trots sina unga år. Är en förebild för många unga tjejer som ser upp till hennes driv och höga ambition. Skriver och videobloggar om hästar, ridning, mode och livet. Är sponsrad och har samarbeten med flera stora varumärken.

Detta är inlägg #43 av #100 i utmaningen #blogg100