Varför #Webcoast, och är det för alla?

webcoast_2013_feffe_kaufmann

 

I veckan har många frågat mig om Webcoast, om det är ett event som passar studenter som så väl yrkeserfarna? Har ni inte besökt denna knytkonferens som bygger på kärleken till webben är det hög tid att göra det nu. 

Jag börjar känna mig som en eventkalender med alla inlägg om just event och utställningar men vissa saker  är värda att omnämnas och här kommer ytterligare en – Webcoast. Jag har under veckan blivit tillfrågad flertal gånger på Twitter om det är värt att åka på Webcoast i form av student och här sammanställer jag mitt svar:

Varför Webcoast?

Webcoast är verkligen för alla som brinner för webben och kanske det event som passar studenter bäst i min mening. Storleksmässigt är det är mindre än SSWC och större än SSMX och innehåller samma typer av människor fulla av webbkärlek. Sessionerna är intima och alla som vill får komma till tals på ett prestigelöst sätt. Inställningen som hänger i luften är vänskaplig och att inga frågor är för dumma och vill du hålla en session är griden öppen för alla.

För någon som inte varit på en knytkonferens behövs konceptet snabbt förklaras. Hela konferensen bygger på deltagarna. Det är deltagarna som håller i sessionerna och det är deltagarna som väljer vilka sessioner som de vill ta del av. Vem som helst kan sätta upp sessionsförslag på den så kallade gridden som senare kommer att utgöra schemat för eventets olika sessioner. Kort kan man säga att hela eventet cirkulerar kring deltagarna.

I och med intimiteten är det lätt att komma i kontakt med alla och diskussioner flödar på långt efter sessionerna. Här är det lätt att träffa människor från olika delar av branschen och som alla knytkonferenser är det mycket peoplematching som sker. Det finns alltid någon som någon tycker att du ska träffa vilket är otroligt roligt.

Ljudnivån under lunch och middagar darrar av energi som överallt i lokalerna. Sessioner, mingel, fika, lunch och middagar äger rum i Science Parks moderna och rymliga lokaler. Allt ingår i biljetten vilket är fördelaktigt för oss studenter. Igår bokade jag flyg för endast 599kr T&R vilket gör det hela mer överkomligt. Jag är också extremt glad att få bo på Scandic Rubinens bloggrum från fredag till lördag. Sjukt bra initiativ av Scandic Hotels att upplåta ett rum för passerande människor som skriver på webben. Det tackar jag högaktingsfullt för! För en student med lite driv är detta en väl värd investering för framtiden både när det gäller tillförskansa sig mer kunskap och ett större nätverk.

Vill du gräva djupare gå in på Webcoast egna sida eller läs mitt blogginlägg från förra årets Webcoast. Jag skrev även mer utförligt om Webcoast på Prosocyals blogg: Har du inte, borde du – Webcoast. Vi syns där!

 

Detta är post #10 av #100 i utmaningen #blogg100