Varför bara likea – när vi har lots of ”Feelify”

Internetdagarna 2012 smygstartade med massor av olika event och seminarier i Stockholm Waterfront, Wordcamp, Digidel och Internet Discovery Day. Jag deltog lite smått i samtliga men var där huvudsakligen för se vad svenska start-ups och vad framtiden har att erbjuda för tjänster och innovativa saker. Jag spanande runt och fastnade bland annat för Feelify. En tjänst som ger en ”like” flera dimensioner och även erbjuder relevant information för just mig. 

Vad är då Feelify?

Feelify är inte bara ett bredare spektra av like, absolut, vi har använt oss av människans sju grundkänslor men börjar med fem för sedan utöka, berättar Christian Hagman.

Känslorna de börjar med är:

  • Happy
  • Excited
  • Worried
  • Sad
  • Angry

”Tag the world with feelings. A new way of sharing and exploring content with others. Launching soon.”

Feelify är mer än så. I och med att de lär sig vad du gillar samlas den informationen för att kunna ge dig de mest relevanta content från nätet så som artiklar med mera, men även vilket content som blir mest relevant i de olika kategorier på deras egna sida. Det blir som din egna personliga nyhetsportal som är anpassad för dig genom dina och andras känsloyttringar. Vi är trots allt emotionella varelser och vi är också intresserade av vad andra tycker så det finns stor potential att detta kommer bli en lyckad tjänst.

Det jag gillar är också är när man till exempel delar en bloggpost, då kan man göra det med en helt annan innebörd direkt utan att skriva något genom att dela den med en annan stark känsla så som arg eller besviken.