Vad skulle du göra om pengar inte hade någon betydelse?

i-want-to-break-free-feffe_kaufmann_blogg

I går satt jag och pratade med en väninna som valt att säga upp sig eftersom arbetet tar alldeles för mycket än vad det ger. Det är ett modigt beslut som jag stödjer trots att hon inte har något att hoppa över till. Vi båda har en tillit till att allt ordnar sig i slutändan. 

Det är en knepig balansgång. Alla har vi olika ekonomiska bojor kring fotanklarna, min stora är lånet på lägenheten. I och med dess existens har jag massor av skyldigheter, precis som min väninna. Låt oss kalla henne för Louise.

Tiden går fort. Redan är vi en bit in i februari även om jul passerade alldeles nyss. Att inte vara beslutsam och våga känna efter för att följa sitt hjärta gör ofta att livet rusar förbi snabbare än tänkt och man finner sig fortfarande kvar i de cirklar man egentligen vill ut ur. Det kan vara arbetet, förhållandet, staden eller kanske matstörningen. Kanske ytill och med flera saker som dränerar en på energi och livsglädje.

Det var ju meningen att 2013 skulle bli bättre, inte likadant. Det är exakt detta som Louise har funderat mycket på och valt att slå slag i saken. Så då rök jobbet. Det är inspirerande att se människor slå sig fria från sina kedjor och ta medvetna beslut. Det man inte ska förglömma är att alla sitter inte i denna möjligheternas sits och kanske har en familj att ta hänsyn och ansvar för. Då krävs det mer planering kring lösningarna och det går att lösa. Jag har sett alldeles för många som menar att det inte går och det är lite kärnan med detta inlägg. Allt är möjligt bara man vill och kan och nu har ni en förebild, Louise, som håller på att förändra sitt liv till det liv hon verkligen vill leva. Precis som jag gör. Vi båda ändrar riktning och provar något nytt och vi båda är passionerade över de val vi gjort. Självklart är vi båda också övertygade om att det kommer bra, det måste man ju vara.

Hur skulle du vilja leva ditt liv?

Här under finns en kortfilm som heter: What would you do if money was no object. Den har samma andemening som inlägget och passar väl in här. Har du något gruskorn i skon? Kanske dags att ta ut den….

 

Detta är inlägg #19 av #100 i utmaningen #blogg100