Utmaning – bli organdonator du också! #organ2013

organ2013_feffe_kaufmann

Att arbeta på fik en söndagseftermiddag är en njutbar upplevelse. Ambitionskraften är ställd lägre. Jag iakttar människor och låter tankarna vandra lika mycket som jag gör något vettigt. Diskussionen kommer och går mellan Rasmus och mig där vi sitter med våra hörlurar och skriver transkriptioner.

Folks rörelser ger mina tankar olika riktningar. Jag ser en kvinna som står med knutna händer med raka armar framför sig. Axlarna trycks lite fram av den spända positionen och plötsligt kom jag i håg ett TEDtalk med Martha Ehlin. Hon var i behov av fem organ för att kunna leva vidare.

Jag minns också att när jag såg hennes talk att jag bestämde mig för att bli donator men jag hade glömt att anmäla mig. Kanske är det just därför det är alldeles för få donatorer i Sverige, att man glömmer lätt att slå slag i saken. Vem vet? Oavsett, ta gärna tid att se hennes hjärtgripande talk här under.

Anmäl dig och sprid ordet

Jag vill utmana er allihopa att bli donatorer och att sprida ordet. Det är många som väntar på att få organ för att kunna leva vidare. Båda Rasmus och jag har nu anmält oss som donatorer. Tryck på länken för att anmäla er också som donatorer, för din skull, för min skull, för allas skull. Ingen vet vem som kommer behöva hjälp i morgon.

Skriv en bloggpost. Dela på Facebook. Twittra om det för detta behövs uppmärksammas. Detta är lika mycket på allvar som ett experiment om en bloggpost kan starta ett rörelsemoment.

Anmäl er och sprid!

Kärlek