Tre väldigt sevärda filmer om B2B, varumärkesbyggnad och marknadsföring inom sociala medier från Svanen.se

Den 11 november i år hade miljömärkningen Svanen en sammankomst med föreläsningar för sina VIP-kunder om varumärkesbyggnad, sociala medier B2B och storytelling. Det hela streamades samma dag. Försökte få tid till det på skolan att vi webbkommunikatörer på Medieinstitutet skulle se streamingen men det hela krockade tyvärr med föreläsningen som Mona Wallins frånNaturskyddsförening höll. En för övrigt utmärkt föreläsning.Micco Grönholm delägare i Pyramid Communication, även kallad @The_Brand_Man på Twitter,  höll ett väldigt intressant och informativt föredrag om varumärkesbyggnads och importansen om kommunikation och konversation. Något som sociala medier är utmärkta verktyg att använda för just detta, både inom B2B och B2C. Här under ligger hela föredraget. Väl investerad tid att se på.

En annan viktig aspekt på marknadsföring är storytelling. Martin Palacios  marknadsföringstrateg på Veidekke, även kallad @Palace på Twitter, som under två års tid lyft fram Veidekkes värdering i deras marknadsföring av dem själva och för bostadsmarknaden. Se hans framförande och kloka ord här under.

Som EU- och konsumentminister ansvarar Birgitta Ohlsson för de båda miljömärkningarna Svanen och EU Ecolabel. Hennes stora ståndpunkt som hon lyfter fram i sitt föredrag här under är att HA ETT STARKT BUDSKAP som sitt stora råd till marknadsförare i nom sociala medier. Ta absolut och se den också.

  • Ha ett starkt budskap
  • Arbeta successivt och långsiktigt
  • Kommunicera dina budskap tydligt
  • Skaffa ett personligt språk