#tjugoniobokstäver

#tjugoniobokstäver-feffe-kaufmann-blogg

Min mobilitet är oerhört begränsad. De dubbla operationsingreppen i fot och vad dunkar febrilt som en basgång i en dubstep-låt när benet inte är i högläge. Morfindimman driver mig in och ut ur sömn och vilopulsen känns om den är nere i otroliga 40 slag i minuten, but it´s not.

Är detta prologen till Kafkas Förvandlingen innan jag vaknar upp som en skalbagge? I mina morfindrömmar skulle det mycket väl kunna vara så! 

Generellt har detta öppnat upp en dörr av tid som jag än så länge inte kan nyttja effektivt. Det finns framförallt en anledning till min sjukskrivning – och det är för att läka. Detta ruckar jag inte en millimeter på men jag vill heller inte bara ligga här och förmultna. Jag har satt egna mål att blogga dagligen, läsa lite och rehabba i den mån jag har ork. Dock märker jag att med eskalerande smärta blir det väldigt lite av all denna tid som brukas effektivt eftersom orken och koncetrationsförmågan är obefintlig.

En sak jag dock börjat med är #tjugoniobokstäver där jag återupplivat min gamla blogg FeffeSkrivPuff. Den var från början en blogg där jag skrev allt från dikter till fristående texter av dagligen givna ord från författarcoachen Ann Ljungberg och hennes blogg Skrivpuff. Nu får den för stunden en annan riktning och jag hoppas att jag får upp sugen att skriva kontinuerligt där igen.

#tjugoniobokstäver är en enkel och egenpåhittad ordleksform för mig att expandera mitt vokabulär genom att dagligen skriva en dikt runt en och samma bokstav med alla ord i dikten som börjar på den dagens bokstav. Detta kommer att fortgå i 29 dagar, en dag för varje bokstav varav #tjugoniobokstäver.

Jag är inne på andra dagen i dag och har nu skrivit två dikter A-nsikten och B-istro. Har ni lite att göra får ni gärna följa med på min bokstavsresa, komma med input eller bara blankt ignorera det hela – jag kommer att skriva ändå ;)!