TEDxStockholmLIve, cupcakes och kramar

tedxstockholm_feffe_kaufmann_honesty

Igår kväll hostade TEDxStockholm ett live-event som hölls i Honesty:s lokaler på Södermalm i Stockholm. Med mingel, tilltugg och inspirerande människor samlades runt 100 personer för att tillsammans se livesändning från TED-konferensen som just nu pågår i Long Beach som går under namnet The Young, the Wise and the Undiscovered.

Stämningen var hög i går på Honesty. Kvällens moderator Gustaf Josefsson smyglurade samtliga på eventet att kramas innan kvällens streaming körde i gång. Det var ett bra event med fantastiska talare och dansnummer. Formen på både talks och uppträdande låg lite utanför det vanliga TEDtalks vilket var uppfriskande.

tedxstockholm_group_hug_feffe_kaufmann

Kramdags

Taylor Wilson höll ett episkt talk om hans nya idéer om fusion och koldioxidfri kärnkraft och han är född 1994. Redan som 14-åring hade han revolutionära idéer och kunskap kring ämnena.

Ett annat spännande talk presenterades av Mary Lou Jepsen som forskat kring magnetröntgen och hjärnor. Hon menar att man inom kort kommer kunna tyda via bilder vad folk tänker. Denna process är i dag sjukt bökig och dyr men påvisar oändliga möjligheter.

Steward Brandt berättade om vetenskapen kring DNA och djur som räddas i sista ögonblicken innan de skulle blivit utrotade. Han i samarbete med många andra kommer senare i år hålla ett TEDxDE-extinction om hur man kan rädda djur från utrotning.

Här under följer lite bilder från kvällen. Enjoy och vi syns nästa gång!

Detta är inlägg #37 av #100 i utmaningen #blogg100

 

tedxstockholm_feffe_kaufmann_cup_cakes

Fina cupcakes från en ung och kreativ spanjorska med namn Felicia

honesty_feffe_kaufmann_tedxstockholm

Honesty:s koola vägg och basketkorg

tedxstockholm_feffe_praadeep

Pradeep och jag från TED-teamet som myser

gustav_feffe_tedxstockholm

Kvällens moderator Gustaf Josefsson twittrar