Tatchit – en vecka in på praktiken

tatchit_praktik_feffe_kaufmann_blogg

Med mindre än 60 timmar innan min praktik startade skakade jag hand med Krister Mossberg och Christian Ronnerstam att min praktikplats var klar. Jag har sedan i måndags varit på Tatchit som är en social media byrå. 

Tatchit startades 2010 av Krister och Christian. Det är en ung byrå men trots det har dem haft många stora kunder som Samsung, Philips och O´learys för att nämna några. Tatchit är precis i uppstarten av sitt nya kontor i Italien eftersom Krister är på väg att flytta dit. I stockholm sitter dem på Birger Jarlsgatan 18 i kontorshotellet med namn No18. Det är ett snyggt och trevligt kontorshotell som lyckats blanda det gamla med det moderna på ett mäktigt sätt som fungerar.

No18_tatchit_feffe_kaufmann_blogg

Inkastad i hetvattnet direkt

Det tog inte många minuter från det att jag skakat hand tills det att jag var med på Tatchit:s Creative Friday som den dagen till ära gick till Moderna Museet och utställninen med Picasso och DuChamp. Där åt vi lunch ihop och hade en kreativt möte, samt att vi tog ett långsamt varv och tittade på all konst. En riktigt trevlig start på något bra i mina ögon.

Mina tilldelade arbetsuppgifter är av blandad karaktär och det gör det hela både roligt, utmanande och varierande. Jag kommer att ta hand om Tatchits egna kanaler, några kunders men även vara med kring idé- och konceptutveckling för kunder, skriva strategier och projektleda. Första veckan var enormt rolig och jag ser verkligen fram emot de resterande nio.

Nu är det bara att kavla upp ärmarna och famla lite i mörkret, för det känns lite så. Det är sjukt kul att omsätta sina kunskaper till verkligheten och se vad vi egentligen lärt oss på Medieinstitutet. Det är sista praktiken innan vi går ut i slutet av april sen är det bara ut i arbetslivet och pröva vingarna. Det jag hoppas att lära mig är analys och mättbiten – något som vi inte fått någon inblick i under studiegången.

Detta är inlägg #27 av #100 i utmaningen #blogg100