Stöd hemlösa på Twitter, följ @betalvaggen

Idag, lagom i juletid, lanserades Betalvägg för hemlösa då många svenskar väljer att öppna plånboken mer än vanligt. Mellan den 14 till 21 december så betalar samtliga som väljer att följa @betalvaggen på Twitter 25 kronor som donation till hemlösa via Stadsmissionen.

Fem kända svenskar finns bakom Stadsmissionens Twitterkontot @betalvaggen. Gry Forsell, Fredrik Strage, Felix Herngren, Amanda Schulman och Johanna Koljonen. De kommer under veckan skapa ett mervärde till kontot och försöka dra än mer följare. När jag skickade min förfrågan att följa var det 126 som valt att följa. Hjälp till nu och börja följa du också. I slutet av dagen så är det knappt två mjölkpaket.

Vi hörs i Stockholm

Fyra hemlösa på Stockholms gator, Paul, Marco, Samuel och Sven har nu fått en egen kanal som du nu kan följa på Twitter. Projektet ”Vi hörs i STHLM” har initierats av Stockholms stadsbibliotek och Stockholmskällan i samarbete med Stockholms Stadsmission. Idéen är hämtad från ett New York-projektet Underheard.

Närmare gatan kommer du aldrig om du själv inte väljer att bo på gatan med de hemlösa ett tag. En brygga rakt in i ditt vardagsrum eller in i tunnelbanevagnen när du kollar ditt Twitterflöde som kommer ge dig än mer insikt om hur svårt det livet är. Ännu större anledning att stödja @betalvaggen. Do it!