#STHLMstartuphack, Methodkit & Commuterapp

#sthlmstartuphack-methodkit-skepssholmskyrka-feffe-kaufmann

För andra året i rad äger #STHLMstartuphack rum. Denna gång beläget i magiska Skeppsholmskyrka med dess magnifika takhöjd. 140 hackdeltagare och 35 workshoppare har samlats för att skapa under uppsluppen koncentration där några tar en paus vid tevespelen eller pingisborden. 

Jag anlände i perfekt tid till Methodkit:s workshop som jag var anmäld till. Methodkit är ett kortspel för generera idéer, projekt och personlig utveckling utvecklat av en fd Hyperisland-student Ola Möller. För att följa dagens tema med startups gick workshoppen ut på att hitta på nya startup-idéer. Vi började i solen utomhus med att presentera oss  och delas in i lag om fyra innan vi gick in för att börja kreera.

#sthlmstartuphack-methodkit-skepssholmskyrka-feffe-kaufmann-workshop

Mitt lag bestod av Helene, Emil, Fabio och jag. Tillsammans med Methodkit-korten kom vi på massa idéer och målet var att tillsist välja en idé och presentera inför de andra workshoppare.

#sthlmstartuphack-methodkit-skepssholmskyrka-feffe-kaufmann-workshop-team

Korten beskrev befintliga digitala tjänster, olika devices och teknologier som man fritt kan kombinera i olika konstellationer för att komma på nya användområden och idéer. Något som jag tycker är ett utmärkt hjälpmedel för byråer och andra kreativa typer att ha som ett ess i ärmen när idétorkan blivit matad med förstoppningsmedel.

#sthlmstartuphack-methodkit-skepssholmskyrka-feffe-kaufmann-workshop-cardsHär under ser ni embryot som skapade min idé som senare även blev den som vi valde att presentera inför de andra. Vi kallade den Commuter och vad den appen gör är att den kopplar LinkedIn med alla publika transportmedel och dess tidtabeller som buss, tåg och flyg med varandra.

Låt oss säga att du dagligen pendlar på bestämda tider mellan till exempel Västerås och Stockholm, vilket också många andra gör, då kan man sammankopplas med andra pendlare om man vill nätverka, skapa nya affärskontakter eller enbart sällskapa med. Via tidtabellen kan man koordinera och bjuda in till en viss tid, även se när andra åker och så vidare.

#sthlmstartuphack-methodkit-skepssholmskyrka-feffe-kaufmann-workshop-teamet

Vi fick en minut på oss att pitcha in idéen på de andra. Många spännande idéer nådde dagens ljus och det bland alla bidragen måste jag säga att det bästa namnet på en idé var #firepenguin.

STHLMstartuphack var det ett riktigt lyckat event och enormt kul och givande att prova Methodkit. Vill ni veta vilka idéer som presenterades när dagen var klar kolla lista här.

#sthlmstartuphack-methodkit-skepssholmskyrka-feffe-kaufmann-workshop-2

#sthlmstartuphack-methodkit-skepssholmskyrka-feffe-kaufmann-workshop-presentation

#sthlmstartuphack-methodkit-skepssholmskyrka-feffe-kaufmann-workshop-dominique

Dominique myser framför datorn i Skeppsholmskyrka.

#sthlmstartuphack-methodkit-skepssholmskyrka-feffe-kaufmann-workshop-jonny-strömberg

#sthlmstartuphack-methodkit-skepssholmskyrka-feffe-kaufmann-workshop-dominique-

#sthlmstartuphack-methodkit-skepssholmskyrka-feffe-kaufmann-workshop-dominique-sthlm-stockholm

#sthlmstartuphack-methodkit-skepssholmskyrka-feffe-kaufmann-workshop-dominique-sthlm