SSMX, sessioner och ballongflygning

niklas_adam_feffe_ssmx_frukost

Frukostmys med Niklas Dahlkvist och Mats Adamczak

Redan klockan åtta var jag på plats. Ett inlägg som inte hade uppdaterats lurade dit mig för en gemensam frukost som inte ägde rum. Istället blev det en lång, trevlig och stillsam hotellfrukost med Mats Adamczak och delarrangören för SSMX Niklas Dahlkvist. 

ssmx_invigning_

Niklas DahlKvist och Caroline Bjäörkgren inviger #SSMX

På det hela hann man ta del av fyra olika sessioner. Så småningom kommer samtliga sessioner som filmades att länkas på SSMX:s egna blogg. Dem fyra jag tog del av var dessa:

therese_reuterswärd_feffe_kaufmann_ssmx

Therese Reuterswärd #helahelgenmys

Jag riktigt nöjd med eventet, för precis som alla event så är det så mycket mer än bara sessionerna som gör ett event lyckat. Människorna och mötena emellan sessionerna, lokalerna och maten är alla beståndsdelar av ett lyckat event. SSMX i år fungerade bättre på alla sätt och vis i jämförelse med förra året. Det stora lyftet var att sessionerna hade egna lokaler istället för hållas i olika hörn av samma rum, förra året var det svårt att höra vad som sades på sessionen man deltog i.

Samtliga fyra sessioner jag var på var givande men den sessionen som gav mig mest och stack ut mest i mina ögon var Tobias Landéns keynote kring kriskommunikation i sociala medier. Tobias höll en dragning som var fylld med humor, skräckexempel, bra takeaways och publikinteraktion. Håll utkik på The Amazing Society:s blogg för mer information och tips och jag hoppas att någon filmade sessionen. Jag har tyvärr inte hittat något än.

Bästa tipset var:

”Hitta mottagarens lösenord”

Detta innebär att om man analyserar vad personen i fråga verkligen skrivit och riktat kritik emot kan man enkelt bygga upp kommunikationen och svaret kring detta och på så sätt besvara kärnan i vad som faktiskt fick personen att skriva och klaga. Genom att bekräfta detta får man personen att känna sig hörd och sedd. En tips som är litet nog att glida mellan stolarna och glömmas bort som i de många exempel Tobias tog upp. Undvik att reagera och svara snabbt och låta reptilhjärna svara. Tänk, smaka och begrunda ditt svar först.

tobias_landén_ssmx_feffe_kaufmann

Tobias Landén Gör skit till guld

Flest #ssmx-tweet = luftballong

M-Brain hade en tävling som fortgick under hela SSMX som jag ovetandes vann. Efter det att jag varit hemma med väskan och tagit en sovit en timme vaknade jag till en tweet där det stod grattis till vinsten. Väl tillbaka fick jag reda på att jag vunnit en luftbalongfärd över Stockholm eftersom jag tydligen twittrat mest med hashtagen #ssmx. Ingen stor bedrift men hej vad roligt att vinna! Varit otroligt sugen tyst glida genom luftrummet över Stockholm och nu vet jag att det kommer att hända. Toktack M-brain för gåvan!

ssmx_binero

Session i Binero-rummet #SSMX

ssmx_aftermingel_2013_feffe_kaufmann

Kvällsmingel och detalj från Hilton Slussen #SSMX

Detta är inlägg #32 av #100 i utmaningen #blogg100