SSMX 2013 – vintermingel i unconferencemössa

ssmx_2012_blogg_feffe_kaufmann_feb

 

Efter en tid av julstök, nyårsfirande och i tomrummet av event värmer arrangörerna Caroline Björkgren och Niklas Dahlqvist oss den 22-24 februari med vinterminglet SSMX – Stockholm Social Media Exchange.  

På den motsatta sidan av året när sommarens ljumma bris, grönskande vidder, glittrande hav med saltstänk och SSWC – Sweden Social Web Camp är som längst bort dyker SSMX upp och tinar upp sociala webbvintersjälar.

SSMX bygger på samma upplägg som SSWC och är vintermotsvarigheten förpackat till en storstad istället för en idyllisk skärgårdsö. Det är en unconference där besökarna själva skapar innehållet genom en förgridd. Du kan redan nu anmäla din sessionförslag för SSMX här och hoppas att den även faller andra i smaken. Fram till eventet kan man rösta på bidragen i förgridden och de med flest röster blir naturligtvis de sessioner som kommer att hållas.

ssmx_2012_feffe_kaufmann

Mina förhoppningar

Som rubriken säger har jag olika förhoppningar på inför SSMX. En sak jag verkligen hoppas på är att det kommer blir fler spår med sessioner där varje session blir intimare och alla deltar istället för sitta som aktiva lyssnare. Jag ser hellre att det blir diskussioner kring frågan med sessionhållaren som moderator istället för en katederundervisning med kort frågestund efter.

Självklart hoppas jag på lite variation. I och med min uppstart av företaget Asynccom har jag även en förhoppning på ämnen som berör min företagsidé och tricktips för start-ups.

  • Innehållsmarknadsföring – utveckling, film & foto, engagerande innehåll
  • Hitta dina leads – användning av befintliga kanaler för hitta nya kunder
  • Misstagen vi begått – session/er om gemensamma erfarenheter av misslyckande och nya utgångar, lärdomar etc. En session som borde finnas på alla event i olika tappningar.
  • Guerillamarknadsföring – alltid läckert, värt en session bara det
  • Livsloggning – begreppet växer och ett spännande ämne att vända in och ut på
  • The Future – en samlingssession om framtiden

En annan sak som ligger utanför förhoppningar men som kommer bli spännande för oss alla deltagare är att vi får prova den nya mobila bredbandet Joors. De kommer nämligen bjuda på sin startavgift på 499kr för alla SSMX:are och sen är det som jag förstår gratis att surfa eftersom det är reklamfinansierat.

Vi syns där!

Det är alltid trevligt med återseenden. Förra året uppskattar jag att det kom kring 200 deltagare och det vore trevligt om det blir minst lika många eller fler i år. Eventet kommer att äga rum på Hilton vid Slussen i Stockholm istället för Waterfront som året innan. Är du nyfiken på vilka som kommer hittar du en lista på de som hittills införskaffat sig biljett till SSMX här. Även all annan information kring eventet hittar du på deras sida, bara att klicka på länken på föregående rad.

Hoppas vi ses!