Social Customer Service Race – hur snabb svarade de 14 största företagen på Twitter?

Social-Customer-Service-Race-feffe_kaufmann

Social Customer Service Race: Dagens kunder vill inte bli påprackade massa saker av försäljer utan de vill själv komma på behovet och köpa. Det är marknadsförarnas arbete att påverka människor på ett positivt och bra sätt att de blir slutkund. Därför gäller det att både ha social kompetens och kunnighet och Viralblog gjorde var och testade de 14 största företagen i världen. 

Alla marknadsförare om än det är på webben eller analogt vet att det är engagemang som säljer och inte ett konstant flöde av säljbudskap. Det var på dem premiserna som Viralblog tog sig an ett 26 dagars långt experiment mot de 14 största företagen i världen för att testa deras sociala respons. Med fyra privata Twitterkonton adresserade dem företagen varje veckodag i fyra veckor.

280 tweets från 4 konton i 26 dagar

Frågorna som ställdes till företagen var designade efter fem olika punkter:

  • Bråskande
  • Positiva
  • Negativa
  • FAQ
  • Tekniska

Samtliga tweet klockades och även den procentuella svarsantalet räknades ut. Resultatet är direkt skrämmande för en snart examinerad webbkommunikatör men också lovande eftersom vi kommer att behövas!

Genomsnittlig respons på tweets från samtliga företagen är enbart 14 procent under hela racet. Pepsi satte rekord med en responstid på 19 minuter. Fyra varumärken svarade inte alls och dessa var Apple, Visa, Starbucks och Walmart. Jag blir inte förvånad att Apple inte svarade men de andra, speciellt Starbucks som ligger långt fram med sin digitala kommunikation. Ta en titt på Viralblogs infographic kring deras undersökning. Tror du Sveriges 14 största företag är lika dåliga?

social-customer-service-01

Informationen är direkt hämtad från Viralblog.

Detta är blogpost #14 av #100 i utmaningen #blogg100