Snart 6 veckor på Uppdragsmedia – #Pepp

Uppdragsmedia-Feffe-Kaufmann-praktik-2012

Knappt en vecka kvar och vi första års webbkommunikatörer på Medieinstitutet ska ut på vår första LIA (Lärande I Arbetet). I ärlighetens namn så har vi bara lite mer än en termin i ryggen nu när vi kastas ut åt olika självvalda håll i sex veckor. Jag siktade mig tidigt in på Uppdragsmedia eftersom jag ville se hur en modern redaktion som arbetar journalistiskt fast med anknytning till sociala medier och kampanjer fungerar i verkligheten.

Uppdragsmedia-Feffe-Kaufmann-6veckors-praktik

Det är det här gänget jag ska tillbringa mina veckor med. Några ansikten saknas. David Stark (@popfabriken) som står som andre man från vänster kommer vara min handledare. Jag sprang på honom första gången redan på SSWC förra sommaren då jag planterade fröet av mitt intresse att göra praktik hos dem över en lunch med honom.

Ett annat för mig redan känt ansikte i gänget är Fredrik Lyreskog (@lyreskog). Han står som andre man från höger och vi har bekantat oss ett par gånger både via Mediesverige där vi båda bloggar, men även på olika AW:n som tillhör branschen.

De andra har jag som hastigast hälsat på under mina besök på kontoret. Ser fram emot att lära känna alla bättre och och utsättas för deras kunskaper. De känns lite nervöst att komma ut på min första LIA. Vingligt och ostadigt. Lite som när stödhjulen togs bort för första gången på lillcykeln. Jag ska göra det bästa av situationen och suga in mig så mycket kunskap det bara går. Något jag ständigt måste påminna mig om är att jag är där för att lära – inte vara en fullfjädrad medlem av gänget med all kunskap.

Nästa måndag smäller det. 0900 ska jag infinna mig på Barnhusgatan 3 i centrala Stockholm med vässade klor och redo för ett måndagsmöte. Satan vad kul det ska bli! Bring the LIA on! #Pepp