Snabbfika med Psykologifabrikens VD John Airaksinen

psykologifabriken_feffe_kaufmann_john

John Airaksinen och fina koppar

Eftersom Tatchit sitter i samma hus som Psykologifabriken kunde jag inte låta bli att tweeta dem för ett fikabesök. John Airaksinen tog emot oss på och bjöd på kaffe i vackra koppar. 

För två veckor sedan fick jag ett mail från Niklas Laninge med ett erbjudande att ta del av en av Psykologifabrikens kurser. Sagt och gjort har jag nu bokat in mig på deras träningsprogram Idéfabriken. En tre veckor lång kurs som hjälper att generera idéer, bryta invanda associationsmönster och förverkliga idéerna. Den 25/3 händer det och jag ser verkligen fram emot kursen. Utvärdering och framsteg kommer i senare inlägg.

psykologifabriken_feffe_kaufmann

Jag sprang på Niklas i porten förra veckan och det var då jag insåg att vi satt i samma byggnad. Nyfiken på dem krävdes det ett besök som sagt. En tweet ledde till besök. Niklas var inte på kontoret men John tog emot oss med öppna armar.

Under fikat berättade John om hur det hela startade:

Några av oss på Psykologifabriken gick psykologiprogrammet men ingen av oss hade större ambitioner att bli terapueter. Vi ville även göra en större nytta utanför den akademiska bubblan. Det hela började som ett spretigt projekt som med tiden sakta tog form. Fascinerade av hur man går från insikt till handling och nå ut till gemene man var upptakten till Psykologifabriken och vad vi är i dag.

John Airaksinen

Ta gärna en titt på Psykologifabriken hemsida, där hittar ni fler träningsprogram och information kring dem. Jag såg även delgrundaren Hoa Ly hålla en medryckande dragning på Hyper Island för en vecka sedan. Hoa som även är DJ har skapat en spännande storytelling kring en plats som inte existerar där han och sin kollega kommer i från när de spelar. Platsen heter Yamarill.

 Detta är inlägg #50 av #100 i utmaningen #blogg100