Ska du se Berghs-elevernas projekt 25K den 7:e februari?

25000_idéer_berghs_feffe_kaufmann

7 februari ställer Berghs diplomklass Interactive Communications ut projekt 25K som bygger på 25000 idéer som de 25 eleverna genererat under 25 dagar. De har i skrivande stund fått ihop 24350 idéer och jag är verkligen sugen på att se vad de kommit fram till och vilken nivå dem har på det hela. 

På Berghs egna blogg ställs frågan till Christopher Johansson som går i klassen: ”Vad är en idé? Vad gör den bra eller dålig och vem får hitta på den?”. På det svarar han kort och kryptiskt: ”Det ska bli sjukt spännande att se reaktionerna på det vi åstadkommit”. Vilken cliff hanger, man vill ju bara veta om detta kommer att hålla!

25Ksmall_feffe_kaufmann

Jag läste först om detta projekt på Joakim Jardenbergs blogg i mitten av december. Sedan dess har jag följt dem och snart kommer de visa upp vad de åstadkommit! Utställningen är bara mellan 17 och 20 den 7 februari på Nordic Light Hotel. Är du som jag, nyfiken på vad dem trollat ihop på alla postit-lappar; sätt upp tid och datum i kalendern. Klicka här om du vill se slutklämmen live och få mer information.

En sak är säkert att både Berghs och Hyper Island vet hur man får uppmärksamhet. Det marknadsför sig själva och skolan på ett snyggt sätt och visar att de lever som de lär vilket i sin tur skapar ännu mer hype kring varumärket. Säga vad man vill men jag kan inte annat än att lyfta på hatten för det trots att jag går på Medieinstitutet. Inte för jag känner någon som helst rivalitet mot dem utan ser på det hela med ett utanförperspektiv. Dem gör ett bra jobb och vi måste ta lite av deras utrymme. Hoppas våra ettor tar upp striden för en själv är snart vid mållinjen.

Detta är bloggpost #9 av #100 i utmaningen #blogg100