Reklam rakt in i huvudet genom vibrationer

feffe-kaufmann-sky-mobilapp-vibrerande-fönster-
Tyska byrån BBDO i Düsseldorf har tagit annonseringen till en ny nivå. Högfrekventa vibrationer pratar till dig genom fönstret i tunnelbanan om du lutar huvudet emot glaset när du är trött. Det hela upplevs som en röst i huvudet med uppaningen: Ta ner Sky´s nya mobilapp. 

Läckert futuristiskt kan en sändare fäst mot fönstret skicka ut budskap direkt in i din skalle genom att skallbenet tar upp vibrationerna. Det är en teknologi som tidigare använts i hörlurar för hjälpa hörselskadade att kunna njuta av musik.

Jag villig att hålla med Vignesh som skrev artikel i Mashable där informationen kring min bloggpost är är hämtad i från att det kan nog uppfattas mer störande än roligt i långa loppet eftersom sömn är bland de få tillfällen vi alla slipper bli bombaderade med budskap, särskilt reklam. Hur som helst tycker dock att idéen är riktigt häftigt och möjligheter oexploaterade.

Tänk er vilka nya användningsområden denna teknologi kan komma till användning inom som till exempel vid jordbävningar borde man kunna (envägs-)kommunicera med begravda offer så länge de har huvudet pressat mot någonting att hjälp är på väg. Eller uppmana begravda att göra allt i sin makt för att göra sig hörda att de är begravda och i behov av undsättning.

Informationen är hämtad i från Mashable: Vibrating Train Windows Transmit Ads Directly Into Your Head