Qlose.se – omvärldsbevakning genom community

Qlose.se-feffe-kaufmannQlose.se är en nystartad social portal som lanserades i slutet av mars. Bakom sajten ligger Sebastian Plengier Ehrnfelt på WDC MEdia Group men som också arbetar på den redaktionella kommunikationsbyrån Appelberg.

På Qlose delar medlemmar med sig av länkar som kan både kommenteras och röstas upp eller ned. När ett inlägg blivit populärt i communityn hamnar den på första sidan. På så sätt möts besökaren av relevant information på en gång.

Qlose.se-feffe-kaufmann-startsida

Du behöver inte vara medlem för att läsa, bara för att aktivt rösta och kommentera. Det är enkelt att bli medlem om man har ett Facebook-konto. På ett par klick är du klar. Det finns i skrivande stund något fler än 250 aktiva medlemmar på Qlose.se. Sajten är som en svensk Reddit och har kapacitet att bli en bra social portal för lata som vill slippa ha en RSS-läsare, men även ett bra sätt att hitta saker som man själv aldrig hade snubblat över.

Jag har själv inte hunnit få en större inblick i Qlose men kommer att prova det ett tag framöver för se om jag gillar det hela. Vad tror ni, blir det en succé?