Premiär för Lifeloggers i kväll på Bio Rio

lifeloggers-feffe-kaufmann-memoto

I kväll kl 18 på Bio Rio i Hornstull är det den offentliga premiären av Memoto:s egna produktion – dokumentärfilmen Lifeloggers. Två filmstudenter från Medieskolan skickades ut i världen för att ta reda på hur lifelogging kommer att förändra hur vi minns våra liv, hur vi tar hand om vår hälsa och om det finns några faror med att dokumentera sitt liv.

Filmen spelades in av Amanda Alm och Ville Bloom och det är även dem vi får följa. De ägnade sex veckor under sommaren 2012 åt att resa jorden runt och träffa pionjärer, entreprenörer och användare av lifelogging-tjänster. Frågan som de ställde var: ”hur kommer lifelogging att förändra våra liv”? Förhoppningsvis får vi svaret i kväll!

Lifelogging är en växande global trend där vi samlar information kring oss själva genom att till exempel använda Memotos kamera som tar och spar 2 bilder per minut. Det finns en uppsjö av olika applikationer i dagsläget som hjälper att dokumentera våra liv. En populär app är Runkeeper som dokumenterar hur, var och när du sprungit, cyklat eller promenerat.

Har ni annat för er denna tisdag kan ni senare gå in på lifeloggersmovie.com och se den 25 minuter långa dokumentären. Den kommer endast finnas att skåda under en begränsad tid så passa på – eller anmäl er för kvällens event här: memoto.eventbrite.com.