Pikétröjor, rosé på Stureplan och stundande massförkylning

hyenorna-vid-stureplan-2_feffe

Jag tycker det är så sjukt kul att vi svenskar som är otroligt svältfödda på solstrålar alltid tar ut våren och värmen förtid. Runt om på Stureplan där häckar backslicksen med roséglas i näven med sina uppvikta kragar och pilotsolglasögon precis som fjolårets hyenor. 

Redan när jag passerar Stureplan denna kyliga men otroligt vackra morgon ser jag redan tendenserna för dagens uteserveringar. Lättklädda personer stryker omkring. Det är dock inte bara här soldyrkarna häckar. Att påsken varit finfin landet runt har mina vänner på Facebook och Instagram redan skvallrat om. Mycket bar hud och sol har varit ett återkommande tema.

Text-till-hyenorna-feffe_kaufmann

Jag tänker inte raljera och säga att jag är annorlunda. Jag älskar värmen och vad som kommer med den. Lata dagar i ljummen vind som smeker mig på en kobbe i vid vattnet. Samma sak händer mig nu som med er när man går runt hörnet och kommer ur den kylslagna skuggen i till ett bländade ljus av omfamnande värme likt en kram från mormor.

google-trend-flu-feffe-kaufmann

Förtjust i Google Flu Trends som visar hur mycket sökningar kring förkylning, influensa och relaterade termer så som feber, huvudvärk, snuva med mera får man exakta fingervisningar vart det ”brinner”. Få delar av världen är just nu högriskområden. Det mest spännande är egentligen hur Finland klarar sig utan någon påverkan när de ligger inbäddade mellan Sverige och hela ryska kontinenten. Det måste vara för att de dricker vodka i solen och inte rosé, men då borde ryssarna vara friska som nötkärnor.

Till alla semester- och påskfirare som hellre blir sjuka än bleka – klä på er och sluta smitta. Det kommer en hel sommar att sola på! Sverige är en högriskzon och för er hypokondriker är det bara att gå i karantän.

Detta är inlägg #72 av #100 i utmaningen #blogg100