Nu smygstartar jag mitt företag Asynccom

 

asynccom-logo_feffe_kaufmann_bloggJag tror på en öppnare kommunikation mellan företag och kund och jag vet att jag kan hjälpa dem och varumärken att förmedla deras visioner och budskap. Därför med en termin kvar på Medieinstitutet smygstartar jag mitt egna företag Asynccom.  

Det är mycket som händer nu, inte bara i min värld, men även inom kommunikationsbranschen som jag vill in i. Allt fler företag upptäcker nyttan med att kommunicera i olika sociala kanaler där deras målgrupp finns. Då tänker jag i huvudsak på kanalerna Facebook, Twitter, Google+ och bloggar. Trots det är det fortfarande väldigt många företag och varumärken som inte tagit steget dit, eller sköter det så bristfälligt att det till och med gör mer skada än nytta.

asynccom_blogg_feffe_kaufmann_black

Skapa dialog genom relevant innehåll

Många företag använder de nya kanalerna traditionellt genom att enbart sälja sina egna produkter och tjänster och glömmer möjligheten till att skapa dialog.

Den typen av envägskommunikation skapar sällan tillfällen för dialog med kundkretsen. Det öppnar heller inte upp för feedback kring produkten/tjänsten för att vidareutveckla dem genom den samlade kunskapen och erfarenhet som kunderna erhållit. Dessa är bara två av alla fördelar som dialog med kunder kan skapa.

Det är i denna spricka Asynccom, genom relevant och innovativ innehållsmarknadsföring, Community Management och social media-strategi kommer in och hjälpa företagen att knyta till sig en engagerad kundbas, så kallade ambassadörer. Ambassadörer kan i sin tur vara en fantastisk hjälpa vid obefogad kritik och påhopp i kanalerna.

Asynccom vill arbeta med små och mellanstora företag. Det slutgiltiga målet är att hjälpa dem handha sina egna kanaler efter vi har byggt upp närvaron. I mina ögon är det få förmedlar och kommunicerar ett varumärke bättre än de själva. Däremot är vi öppna med att föra företagens röst och fortlöpande sociala kommunikation om så önskas.

feffe_kaufmann_blogg_business_model

Asynaccom:s affärsmodell

Affärsmodellen är i första hand att hyra ut kommunikationsstudenter som Community Managers. Genom att göra detta kan Asynccom erbjuda ett lägre arvode; samtidigt får studentkonsulterna skarpa case att visa upp som går i linje med studierna. Det blir en utmärkt inkörsport för företagen, en relevant utvecklingsprocess för studentkonsulterna och en härlig utmaning för mig.

När tiden är mogen och företagen är etablerade med en röst i sina kanaler och med en målgrupp som lyssnar kan man vidareutveckla deras närvaro. Det är inte förrän då Asynccom kommer att erbjuda en mer djupgående social media-strategi med aktivitetsplaner och mindre kampanjer. Det är ingen idé att kasta bort företagens pengar genom att skrika för döva öron.

Den absoluta drömmen är att arbeta på en PR-byrå och driva detta vid sidan om. Kanske är det otroligt tidskrävande och omöjligt – men drömma får man och spontanansökningar kommer att skickas. Min inställning är att inget utesluter det andra, tiden får utvisa vad som är möjligt och inte.

Fortfarande mycket kvar att göra

Som sagt, jag smygstartar företaget nu. Snart skickar jag ut min andra offert och ett tredje möte är inbokat. Jag håller även på med ett slutarbete till Medieinstitutet som går i linje med Asynccom. Hemsidan är än så länge en statisk flash och kommer också kräva en del tid och arbete.

Det fina är att jag tar inte examen förrän maj och det är då jag siktar på att vara i gång på riktigt. Allt har sin tid och jag vill med detta inlägg berätta vad som är på gång och att mina tjänster finns till förfogande.

Det är en riktigt kul och utmanande vår på gång och jag ser verkligen fram emot allt, speciellt att byta skola mot en ny verklighet. Om inte annat får man göra en pivot.