Nu kan du filma på Instagram


feffe-kaufmann-instagram-film-vine
feffe-kaufmann-instagram-video-första

Som en motreaktion till Twitter-grundarnas skapelse Vine uppgraderas Instagram som ägs av ärkerivalen Facebook till att stödja film i samma stop-motionen-anda som Vine. 

En nästintill komiskt förutsägbar utveckling skedde i dag när Instagram släppte sin Vine-mördar-uppdatering. Frågan är dock om det verkligen är en puff i rätt riktning för Instagram eller om det är början på en långsam pyspunktering.

Bilder är ett oerhört tacksamt sätt att kommunicera på. Det är lättsmält, underhållande och förmedlar enkelt en känsla. Fördelen med bilder är när det kommer tråkiga, fula och meningslösa bilder som på en tallrik med mat fotograferad rakt uppifrån tar det ytterst lite energi att scrolla förbi utan att förlora tid.

Däremot är video trots det lilla formatet något som skulle kunna kantra Instagrams popularitet. Spammad av oinspirerande och tillintetsägande filmer kan sluta med en massflykt från plattformen då vi redan har ett inre motstånd mot långa och dåliga filmer via YouTube.

Vi får väl se vad som sker – vad tror du?

Och vill du bädda in filmerna på din blogg finns det två sätt att gå till väga som Mashable så fint beskriver i denna post eftersom Instagram än så länge själv inte stödjer denna funktion. Eller så kan ni använda: Instaembed.