Mot #SSWC på Albanus med PAF

I morgon klockan 09:00 ska jag infinna mig på galeasen Albanus och kasta loss för en tredagars välgörenhetsseglats med #PAFCharityCruise mot Tjärö och SSWC. På vägen ner kommer Rasmus Lewenhaupt och jag leda var sitt lag med kampglöd mot varandra. Målet kommer vara att samla in så mycket pengar som möjligt till välgörenhet genom olika tävlingsmoment som Play Among Friends ligger bakom. Vårt lag spetsat med Mario Frost & Matilda Åberg kommer kämpa till förmån för Barncancerfonden.

Bara tanken om att befinna mig på en stor segelbåt i tre dygn ger mig gåshud av förtjusning. Jag har saknat att vara till havs och genast vandrar tankarna tillbaka till säsongerna då jag arbetade som dykguide på liveabords runt Similian & Surin Islands i Thailand.

Varje natt när vädret tillät vaggades jag till ro under stjärnhimlen på övre däck. Sällan har jag sovit så bra i mitt liv som då. Den närmaste veckan kommer återigen mitt hem vara en båt. Tre dygn seglandes och lika många i hamn på Tjärö. Vilken glädje, och till råga på allt, med bra människor för en god sak – en perfekt avslutning på sommaren.

DOCK BEHÖVER VI ER HJÄLP

Självklart kommer vi på vårt lag göra allt vi kan för att vinna, och är man på ett ”piratskepp” tar man seden dit man kommer. Så länge man har ”Sparrowglimten” i ögat är alla medel är tillåtna. Jag vet att både Mario och Matilda har ett gäng med gömda tricks i rockärmen, själv har jag med mig piratdopingpreparatet bestående av mörk rom. Ingen kommer att stoppa oss.

Men vi kommer inte klara detta själva; vi behöver ER hjälp. Följ oss under hashtagen #pafcharity och hjälp oss vinna de olika utmaningar som vi kommer att utsätta oss för under resans gång. Håll även koll på mina lagkamraters och min Facebook- & Twitter-flöde de närmaste tre dagarna. Här kan ni läsa mer om tävlingen och PAFCharityCruise.

Vi är tacksamma för all hjälp vi kan få. Nu ska jag ta tag i den toma väskan som ligger på sängen. Det är hög tid att packa för kommande vecka.

Vi syns på Tjärö!

Se Rasmus och mitt filmbidrag som gav oss platserna ombord Albanus till SSWC.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=O2Yt3s7i0vg]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=GUS0Zm0BMn4]