Lyckan av att få jobb, ta examen och fylla år #firafeffe

feffe-kaufmann-blogg-tatchit-

Att steloperera ryggen ser många som något negativt och hemskt. I min värld blev det en katalysator och energiupphämtning för en enorm nysatsning i mitt liv. På grund av den incidensen är jag nu anställd på en digital PR-byrå.

I går när jag satt på möte med TEDxStockholm upptäckte jag en rolig tweet som bidrog till min ögonblickliga hybris och ett glatt skrattanfall. Det var min före detta roomie Jonny Strömberg som arbetar bland annat som utvecklare på Mynewsdesk som skickade tweeten.

 

 

feffe-kaufmann-stensättare-jme

Jag klär in det stora vindspelet vid Sickla udde i Hammarbysjöstad. Anla även hela den botansika trädgården runt om konstverket.

I går blev det officiellt att jag blivit anställd av Tatchit AB, en social media-byrå med inriktning på digital PR. Det känns helt overkligt kul att detta händer. Fyra otroligt roliga terminer har passerat och en sak som det hela bevisar är att det går att skola om gamla hundar. Från stensättare (med yrkesbevis) till examinerad kommunikatör och byråanställd.

feffe-kaufmann-stensättare-stensättning

Nästan klar.

En av de största anledningar till varför jag skriver detta inlägg är att jag hoppas att det ska kunna inspirera människor som inte vågar ta steget att faktiskt göra något åt sin magkänsla. Känslan är enormt överväldigande att lyckas genomföra en sådan resa. Det ger även en själv en inneboende styrka och förståelse att man kan, att det verkligen går.

Om jag kan, kan alla!

En annan anledning är att jag är otroligt stolt och det tänker jag också dela med mig av. Här och nu får den svenska folksjälen och jantelagen vika undan för ett tag. Därav hashtagen #firafeffe. Den 26:e april kommer jag ta examen. Den 28:e fyller jag 38 år och 21:a april är min första riktiga arbetsdag då jag får betalt att göra det jag lärt mig men även kontinuerligt lära mig mer.

feffe-mynewsdesk-kaufmann-pressmeddelande

Pressmeddelandet Tatchit värvar Feffe Kaufmann från Medieinstitutet

I mitten av maj tänkte jag fira detta i en bar eller liknande. Då är ni alla välkomna att ta en öl bland glada ansikten. Håll utkik efter ett Facebook-event. Har ni något förslag på ett bra ställe för mig att fråga – hojta gärna till då.

Jag vill dedikera denna kommande festkväll till oss alla som vågar förändra, om än det är oss själva, vår arbetsmiljö, sommarstugans tak, barnens rum eller tankesätt. Stort som smått;vad som helst. Den gemensamma nämnaren är att vi kan och att vi fortsätter att kunna förändra. Kom och fira förändring och utveckling med mig. #celebratechange #firafeffe

Nu ska jag bara ösa den resterande tiden på praktiken i väntan på releasen av trilogin Sagan om Feffe – första arbetsdagen, födelsedagen och examen.

Detta är inlägg #85 av #100 i utmaningen #blogg100