Kort intervju med Martina Elm Inför Barcamp Stockholm

martina_elm_barcampstockholm

Lördagen den 9:e mars går första Barcamp Stockholm av stapeln. Martina Elm är en av tre initiativtagare och arrangör bakom kalaset där entusiaster kring webben med inriktning runt kod, design och UX möts. 

Barcamp_stockholm_9_mars_feffe_kaufmann

Det är en intensiv tid med event. SSMX var nyss, likaså Hyperislandfestival och i dagarna är det Webbdagarna för att efterföljas av Barcamp på lördag. Helgen efter blir det Webcoast och sedan i början av april sker Digital Knowledge Day. Kul med många happenings och att Sverige bubblar av kreativitet.

På Spotify:s huvudkontor i Stockholm med byrån Thoughtbot som arrangör kommer 200 personer spendera lördagen tillsammans och förkovra sig i både kunskap och nyfunnen vänskap. Tittar man på deltagarlistan är blandningen total och bådar för en dynamisk succé.

mburns

Mike Burns

Barcamp är som många andra event i dagsläget en unconference där det är besökaren som bidrar med innehåll till konferensen. Hela tillställningen från start till mål är gratis vilket hela tiden var arrangörernas Mike Burns, George Brocklehurst och Martina Elm:s målsättning tack vare sponsorerna.

Med mina överlägsna nollkunskaper i kod beger jag mig till Barcamp för att se om mitt intresse kan lockas tillräckligt mycket för att ta tag i det hela och börja lära mig. Att kunna utveckla vad man vill och förverkliga sina egna idéer måste vara magiskt men är kod verkligen till för alla? Barcamp och människorna där får visa vägen på lördag.

george-large

George Brocklehurst

Hej Martina Elm!

Vad händer just nu?

Det är massa skoj på gång. Utöver Barcamp på lördag är jag på väg att byta jobb från Communication Manager på Tripbird till Marketing & Communications Coordinator på Hyper Island.

Vad är du mest entusiastisk över kring Barcamp? 

Det händer mycket saker i Stockholm nu och trots att det redan finns många event och konferenser visar anmälningsiffrorna sitt tydliga språk att det finns rum för ett event till. Vi har över 150 personer som står på väntelistan utöver dem 200 som kommer vilket känns otroligt roligt.

Skärmavbild 2013-03-04 kl. 17.41.53

Vad gillar du mest med webben?

Jag gillar verkligen hela kulturen kring webben, att folk så generöst delar med sig av sin kunskap. Denna ständiga ström att utbyte. Fantastiskt.

Vilka är Thoughtbot och hur lärde du känna dem? 

Thoughtbot är en konsultbyrå som bygger web och appar, framförallt åt start-ups som befinner sig i det tidiga utvecklingstadiumet. Dem gör otroligt mycket Open source-projekt vilket är toppen. Mike Burns och George Brocklehurst lärde jag känna på ett av deras egna event, tror det var Ruby on Rails Meetup.

MIssa inte Barcamp på lördag / Kram Martina

D