Kellogs med sitt varumärke Nutri Grain skapar värde till en ny tribe

bra-case-nutri-grain-skatepark-feffe-kaufmann
Kellogs varumärke Nutri Grain i Australien har identifierat en ny målgrupp och gick den där extra milen för att skapa ambassadörer. Sen att satsningen riktar sig mot skateare gör mig inte mindre varm i hjärtat. 

Jag är en glad amatör som hittat tillbaka till kärleken att rulla planka, dock har jag pausat just nu eftersom min fot är på en spirituell resa för hitta sig själv. Det är sagt är att den återkommer till sommaren.

När jag snubblade på denna kampanj blev lite extra glad. Nutri Grain tänkte verkligen till en extra sekund och analyserade vad deras nya målgrupp av unga skateboardåkare skulle attraheras av samtidigt som de skulle få ut sitt varumärke på världens största sociala plattfrom Facebook.

Vad gjorde Nutri Grain så rätt?

Nutri Grain ville skapa ett unikt band till skateboardåkare genom att ge dem något extra, något nytt och kombinera det hela med en digital koppling.

Utöver att de byggde en helt ny skatepark och bjöd de även in några framstående profiler. En av Australiens mest meriterade skateboardåkare Renton MillarDJ Alison Wonderland och teveprofilen Danny Clayton från Channel V var på plats för the grand opening.

Hundra skatare skulle få tillträde till Australiens första ”glow in the dark skatepark” genom en tävling. De som vann fick i sin tur bjuda med en vän.

skatepark-glow-nutri-grain-feffe-kaufmann

Sedan kopplade man in ett system med RFID (radiofrequency identification) för hålla kolla på varje persons aktivitet i parken. Bilder togs på varje åkare när de bröt en mängd strategiskt utplacerade  infraröda strålar som var parkopplade med kameror. Varje åkare fick en liten självlysande skateboard med ett unikt RFID-chip. Genom denna lilla skateboard kunde varje åkare få tillkomst till sina bilder och med ett enkelt knapptryck skicka ut bilderna på Facebook.

Det vackra med denna kråksång utöver att de blev ett riktigt häftigt event (i mina ögon) är att de identifierade en klockren företeelse inom målgruppen och förenklade processen för dem att dela med sig av dem. Att ta bilder på varandra.

Inom alla extremsporter och särskilt bland unga finns det alltid en eller flera inom varje vänskapsgrupp som agerar fotograf och filmare. Dels för att de har en fallenhet för detta men också för att föreviga det snabba ögonblicket. Jag minns själv när jag var liten och skateade, då var det min kompis Vinard som tog den rollen som ofta filmade och tog bilder. Tyvärr har jag ingen aning om vart han är i dag och vart alla bilder tagit vägen.

Vill du veta mer om Tribal Marketing tycker jag att ni läser Elia Mörlings blogg Tribaling!