Vinnarna för Sveriges bästa sajter på #Topp100 2012

topp100_feffe_kaufmann

Nalens ålderdomliga och guldbeklädda valv viskar motsatser till kvällens ämne under dess tak. Denna mörka januarikväll korar Internetworld vinnarna bland Sveriges bästa sajter. Nytt möter gammalt och vi är en många webbentusiaster som är här för att bevittna det hela.

Det är mingelvänligt, vi har alla namnbrickor på oss. På min står det Feffe Kaufmann Asynccom. Jag tittar ner på min padda och hashtagen #Topp100 börjar ta fart. Karin Adelsköld drar av med hög fart på scenen fyllda av skämt med kvällens värd Magnus Höij.

En nyhet för i år när det gäller bedömningen för sajterna är att juryn tar hänsyn till kringliggande digitala tjänster, appar och närvaro på andra plattformar. Detta beror på att det är svårt att definiera vart webben börjar och tar slut och vad som hör till vad.

#top100_nalen_feffe_kaufmann

– Tidigare har vi haft Topp 100 i samband med den årliga Sime-konferensen, något som varit lyckat, men också gjort det svårt för oss att vara på plats och ägna oss åt allt spännande som händer på Sime. Nu ger vi Topp 100 en helt egen dag i stället,
säger Magnus Höij till IDG

State of Drama mosade på några låtar på scenen innan de sista vinnarna presenterades och kvällen fortlöpte bland vinglas och namnlappar.

Vinnarna för de olika kategorierna:

Det är inte bara det mest prestigefyllda webbpriset i Sverige utan samtliga av de nominerade kan räkna sig själva som vinnare. Vill ni se vilka samtliga 100 nominerade är så klicka på länken. Det är 100 nominerade som tävlar i 15 kategorier och jag presenterar endast vinnarna – so let the web game begin…

…men först ett par ord från en jurymedlem.

Det är nästan en omöjlig uppgift att utse Sveriges bästa webbsida. Allt beror på med vilka ögon du tittar med. Vi har gjort allt vi kunnat för att bedömma det hela så rättvist som möjligt, säger Fredrik Wass

Sveriges bästa sajt 2012

TV4

E-handel

Byggmax

Nyheter

Aftonbladet DN.se

Livsstil

Mazily

Finans & försäkring

Avslutningsvis

Spektakulärt att få deltaga på #Topp100 och några misstankar införlivades så som att Mazily skulle ta hem första platsen. Jag vill tacka Yasmin Tilles på IDG som bjöd in mig och STORT GRATTIS till samtliga vinnare. Bra jobbat och fortsätt utveckla era sidor.