Imponerad tar jag sikte på Almedalen 2013

Jag har alltid älskat morgnar. Det jag inte förstår är – varför tog jag 18 år på mig att få känna den svala morgonluften på Gotland igen. Många morgnar började i skuggan utanför bloggplats H12, under ett stort och grönskande träd för att se det avslappnande havet ätas upp av horisonten. Det är alltid lite rörelse i den arla stunden och jag fylls alltid av ro från den. 

Att besöka Almedalsveckan är en spännande upplevelse jag rekommenderar alla att göra. Ynnesten att kunna prata med människor från samhällets olika grenar av det hierarkiska trädet är fantastiskt. Under hela denna vecka händer det något magiskt – alla släpper sin svenska gard och öppnar upp sig. En stor anledning varför många är på Gotland under denna tid är för att nätverka, boka möten, hitta investerare, nya affärsmöjligheter och partners och det går inte att göra som en stängd mussla. Inte ens i toalettkön tystnade diskussionerna och händer sträcktes vänligt fram för att hälsa på nyanlända som rättade in sig i ledet.

Idyllen tog aldrig slut, att varje dag ta fram nyckeln till Norra murgatan 12 där jag huserade hos mina vänner Niclas och Linda tärde på hjärtat. Varför bor man i en bullrig huvudstad när man kan bo i en vit 1700-tals kåk med röda detaljer.

Helst hade jag velat ha ett par hus. Ett i Indonesien för att förlänga sommaren med surf och dyk. Ett i alperna för sköna åkdagar, massa ostätande och mys vid brasan. Ett utanför Kiruna för lite fiske, mygg, bastu- och älvbad. Det sista huset väntar jag med. Som ett triumfkort att använda senare.

Åter till Almedalen. De fyra intensiva dagarna av både mingel, handskakande, nätverkande, mat, dryck och dans fick mig att retirera tillbaka till min simpla boning. Det blev 48 timmar av återtänksamhet, bokläsning och sömn. Jag gick knappt utanför dörren, istället lät alla fönster stå vidöppna och bjöd världen in till mig. Jag ska försöka hinna med ett el flera inlägg till om Almedalen, ett kommer definitivt handla om folket som delar ut flyers.

Avslutningsvis

Det jag vill förmedla med detta inlägg, trots avstickare bland morgnar, hus och annat är: vad än ni gör så boka in Almedalen 2013. Man behöver inte vara där hela veckan, det räcker fint med ett par dagar. Det är en spännande soppa med många smaker och jag är säker på att några av dem kommer göra sig utmärkt på din tunga. Tänk inte – boka!

Här under följer lite ögonblicksbilder av dessa magiska dagar och nätter på Gotland.