Igår lanserades IDÈ325 – bland Asynccom:s första skarpa projekt

idé325_feffe_kaufmann_sett_skola_idé

Min andra praktik gjorde jag hos Fredrik Svensson på Rektorsakademien Utveckling som också driver Sveriges största skolmässa – SETT. Fredrik tog för ett tag sedan kontakt med mig och ur detta skapades IDÈ325 – ett idégenereringskoncept för SETT. 

Att skolan sakta förändras ser vi hela tiden. Det finns många progressiva och tänkande själar ute i landet och det är dem vi vill lyfta fram med IDÉ325. Med detta i tankarna tog jag fram ett koncept som gör det enkelt för alla att deltaga, en minivariant av Pecha Kucha. Nu återstår det bara att se om vi lyckas att nå ut och får besökarna att dela med sig av sina idéer.

Vad är IDÈ325?

Hisspitchen är att varje som person som skickar in sin idé har chansen att få presentera den för publik på SETT-mässa. Samtliga utvalda får 3 minuter på sig att dela med sig av sin idé till andra ackompanjerat med 5 bilder. Varav arbetsnamnet IDÈ325. Ända hållhaken är att besökarna ska gå att implementera idéerna i princip på en gång när dem är tillbaka på skolan.

För att snabbt förmedla vad vi vill åstadkomma tog jag hjälp av Karin Olhsson. Hon har sparsamt illustrerat och visualiserat konceptet och Rasmus Lewenhaupt (Stories in Motion) har satt ihop det hela. Här under har ni resultatet som blev en film på dryga minuten.

Troligtvis kommer jag få en anställning efter min sista praktik och examination men jag tänker för den delen fortsätta göra uppdrag. Dels för det är enormt tillfredsställande att göra något själv och för att man lär sig en massa samtidigt. I dagarna kommer det ett blogginlägg om att jag är ”up for grabs” på arbetsmarknaden. Vill ni mig något redan nu sök gärna upp mig, och har ni någon idé och ska på SETT-mässan glöm då inte skicka in ert bidrag till micaela@rautveckling.se! Vi syns där!