Idag startar jag Idéfabriken, ett träningsprogram hos Psykologifabriken

traning_psykologifabriken_feffe_kaufmann_niklas_hoa

Jag fick en inbjudan från Niklas Laninge på Psykologifabriken att delta i en av deras träningsprogram, ironiskt nog började jag med att skjuta upp deras sluta-skjuta-upp-kurs för att den låg för nära i tiden. Det fick istället bli den tre veckor långa programmet Idéfabriken som startar idag. 

 “It is better to have enough ideas for some of them to be wrong, than to be always right by having no ideas at all.”

Citat från författaren Edward de Bono

Dagens första tre övningar är nu gjorda. Jag har bestämt mig för att ta min egenstund med Psykologifabriken med morgonkaffet efter det att jag omvärldsbevakat och fyllt på olika kanaler med relevant innehåll. Nu gäller det bara att vara konsekvent och verkligen göra detta.

psykologifabriken_feffe_kaufmann_idéfabriken

 

Någonstans inbillar jag mig att få samma känsla av detta som efter ett morgondyk. Dykning är en aktivitet som man utför väldigt mycket här och nu. Fokuset ligger på andningen och på omgivningen. Under dyket drar tankarna svala linnedukar över sig för att slumra och hela verklighetsuppfattningen kretsar bara kring nuet.

Pradoxalt har jag inga förväntningar på programmet och går in i det hela med öppet sinne. En sak vet jag att det kommer bli roligt att uppmärksamma möjliga beteenden hos mig själv som fallit under radarn. Jag är trots allt ingen ungtupp och känner redan till många av mina beteendemönster och brister. En sak som är säkert är att det kommer bli spännande tre veckor!

Detta är inlägg #62 av #100 i utmaningen #blogg100