I dag lanseras RONI, ny rolig spel-app som är en varaiant av Scrabble

roni_feffe_kaufmann_blogg

 

Häromdagen fick jag ett mail i min inkorg från Robert Kajic som är delgrundare av den nya spel-appen RONI. I lördags sprang jag även på honom på Barcamp Stockholm och delade några ord med honom och provade spelet. 

Robert vann med 2-1. Den första rundan slutade med storkross. Under den andra ronden kom jag igång och faktiskt på den sista omgången lyckades jag knipa åt en vinst. Under tiden frågade jag hur de kom på spelet? 

– Den kom till när vi satt offline i en stuga långt in i de djupa skogarna i Värmland nära norska gränser. Vi hade inget som distraherade oss och lätt uttråkade utan nät tog vi chansen att koda ihop den första versionen av spelet, berättar Robert.

Roni är ett multiplayer-ordspel där du kan
utmana dina vänner eller spela mot slumpade motståndare. Spelarna har
tre minuter på sig att hitta de bästa orden genom att placera ut sina
bokstäver på ett 9×9-bräde. Matcher består av tre rundor och spelaren
med den högsta totala poängen vinner. Spelet, som fungerar både på
iPhone och iPad, har redan fått ett tjugotal betatestare att spela mer än
1500 matcher.

Spelet är utvecklat av Robert Kajic och Jonatan Heyman, tidigare grundare av Tripbirds, och Niclas Axelsson. Ni får gärna lägga till mig och utmana mig. Jag har en hel match bakom mig så jag varnar er. Leta efter Feffe och sätt i gång ett spel. Gillar ni spelet kan ni gilla RONI på Facebook också. Game on!

Detta är inlägg #48 av #100 i utmaningen #blogg100