I behov av praktikplats

”Att göra praktik här eller göra sin praktik där – DET är frågan”

Feffe Kaufmann

Jag skulle vilja jämföra mitt nuvarande studie- och kommande praktikliv på Medieinstitutet med mitt gamla yrke stensättning. Om mediestudierna är sprängstenen vid bygget av en gärdsgårdsmur är arbetslivet kunskapen om vinkeln på muren, erfarenheten om vilken mur som passar vilken mark, tidsåtgång, tajming, vart man får tag i vad & mycket mer som studier aldrig kan tillföra.

Att ha den värdefulla möjligheten till att göra praktik är exceptionell. Att få fylla sitt arkiv med de nya kollegornas tidigare erfarenheter och lärdomar och på så sätt prova på en ny position i arbetslivet man annars aldrig skulle haft möjlighet till är fantastisk.

VART SKA JAG VARA?

Från och med måndagen den 27:de augusti går jag ut på tio veckors praktik. Min praktikplats är klar men under sommaren har en magkänsla vuxit sig starkare att hitta ett alternativ. Det är därför jag skriver detta inlägg i en form av sista-minuten-desperation att nå ut till just DIG om en praktikplats.

Kanske går ni i tankarna att expandera? Att ta in en praktikant är inte bara det perfekta tillfället att skola in någon utan också ett perfekt sätt att känna efter om det finns plats för en till i laget.

Jag är en öppen, social, lättlärd och arbetsvillig person med båda fötterna på jorden. Just nu håller en klasskamrat och jag på med ett projekt där vi håller på att digitalt marknadsföra Bagel Street Café på nätet.
Jag har även på eget initiativ varit med och grundat Poppius Journalistskolas sociala närvaro. Med ett års djupdykning i webb & kommunikation känner jag att jag har en hel del att tillföra er.

Finns ni på beställar- eller byråsidan? Här görs inga diskriminationer. Är ni del av ett välsvarvat arbetslag med glad och hjärtlig arbetskultur med dynamiska utmaningar? Då vill jag vara en i gänget. Har ni tid att handleda en framtida stjärna på himlen? Då vill jag hålla er hand. Vill ni göra mig frustrerad över en tidigarelagd deadline? Låt mig slita av en hårtuss, skrika lite för att sedan målmedvetet arbeta fram till en klar lösning i tid för leverans.

PR, kommunikation & marknadsföring är alla högintressanta områden. Jag kommer att vara på årets SSWC och är ni nyfikna på vem jag är – håll då utkik efter en färgglad, lång och tatuerad man. Jag kommer aktivt mingla och söka mina möjligheters praktikplats under dagarna på Tjärö. Även sätta upp en session på lördagens gridd där jag som talesperson för vår arbetsgrupp kommer att crowdsourca input för en politisk app som vi vill utveckla och lansera till nästa Almedalen och kommande val.

Gör det rätta, boka ett möte med mig

Hör av er till mig på Twitter, Facebook eller via mail. Alla förslag är välkomna. Jag väntar med samma entusiasm och tålamodslöshet som ett barn på julaftonsmorgonen.