Hyrestvist jagar hem mig

trolle_wp_feffe_

Av ekonomiska skäl hyrde jag ut min lägenhet vid kursstart. Det var 1,5 år sedan och med två olika hyresgäster senare flyttar jag nu hem trots att jag har ett halvår kvar av studier. Anledningen är att de senaste hyresgästerna missköte sig förtroendemässigt hos bostadsrättsföreningen och hos mig. De till och med vandaliserade lägenheten. 

Med över 60 000 kronor i renoveringskostnader och utan lov att vidare hyra ut lägenheten lämnar jag nu Götgatan på Södermalm och min rumskamrat Jonny Strömberg mot Arbetargatan på Kungsholmen.

Jag har verkligen stormtrivts i Heidi Harmans lägenhet och i sällskap med Jonny som jag kommer att sakna. Soppan som har utspelats sedan augusti börjar nu en ny fas. Lägenheten är färdigställd från vandaliseringen, stämningen mot hyresgästerna kommer att postas i veckan och jag flyttar hem i morgon.

Det hela har varit en utomordentlig energitjuv och jag ser fram emot ett slut på denna historia, dock dröjer det nog ett tag. Fördelen är att jag hamnar nära ett av Stockholms bästa kebabhak, det är ju alltid något. Jag kommer även närmare många vänner vilket också är fantastiskt trevligt. Och så får jag bo hemma igen. Den otroliga skillnaden av boendekostnader kommer fungera utmärkt som en morot att snabbt komma i gång med en företagsidé som jag har (den kommer jag berätta mer om vid ett senare tillfälle).

Tack Heidi och Jonny för denna tid, vi lär ju synas snart igen.