Himmel eller helvete att bryta mönster?

feffe_kaufmann_bryta_mönster_kontrast
Jag har alltid älskat kontraster. Det är något särskilt med det. Om än det är fysiska upplevelser, mode, resor, inredning, mat, känslor, film. Vad som helst, det spelar som ingen roll. Det går att applicera på allt. Även här i min blogg. 

Kontrast kan ha många synonymer i mina ögon och ha förunderligt många betydelser beroende på hur och när du vill applicera det. Det behöver verkligen inte vara svart eller vitt. Kontrast betyder motsats, tydlig skillnad eller varför inte stark skillnad. Dock kan lika gärna handla om utanförskap, skilja sig från mängden, utveckling, förvandling – lite vad som helst.

Idéen att bryta mönstret på mina inlägg här på bloggen föddes på min flygresa i förra veckan ner från Pajala till Stockholm då jag i kontrast till mina medresenärer genomgick ett migränanfall från helvetet. Det öronbedövande ljudet och det starka solskenet drev mig till sådant illamående och smärta i skallen att jag kräktes flertal gånger i min tredubbla påse.

Där och då i min misär snurrade tankarna i ett virrvarr. Ingen runt omkring mig möte min blick. Ingen sa något. Ingen ville kännas vid mig. Denna kontrast och tajming att bryta mönster var typsikt dålig. Helt klart helvete och skickar inte ens en blick mot himmel även om jag var bland molnen. Dock anser jag att det ofta är något positivt att bryta mönster, om man gör det med sunt förnuft. Det är en underliggande faktor som jag tar för givet att många alltid resonerar med innan de gör något drastiskt.

Vad är det jag trevar efter?

I mina tankar att bryta mönster är det primärt två saker jag tänker på just nu som involverar bloggen. Även därför jag skriver detta inlägg för att få input av dig som  läser min blogg.

Tanken är att börja blogga om mer personliga saker och blanda in en gnutta mer mig. Något som med tiden jag skrivit på min blogg sakta fasats ut och blivit obefintligt. Den andra tanken är om jag ska göra en engelsk blogg på feffekaufmann.com som speglar det jag skriver på min svenska.

Tycker ni att det är två steg i rätt riktning?

Jag blir oerhört glad om ni tar några sekunder från er sköna söndag och delger era tankar kring detta i kommentarsfältet under eller om ni tweeta mig på @feffekaufmann

Både bild och klipp är hämtad från filmen Pi.