Happy – nu är jag officiellt en del av TEDxStockholm

Många nätter innan jag dött av trötthet så har det ofta varit TED.com som hållit mig vaken. Besviken att jag missat TEDxStockholm stora årliga event tänkte jag att det bästa sättet att veta när, vad och hur saker sker kring dem är att vara med som en i laget. Nu är det officiellt – I´m on the team. 

Det är riktigt kul att få ta del av denna dynamiska arbetsgrupp som ligger bakom TEDxStockholm. Det är även en riktigt internationell grupp med rötter både i Indien, Venuzuela, Spanien, Italien, Brasilien och Sverige. Alla öppna människor med kreativa sinnen som jag sakta kommer lära känna, och det ser jag fram emot.

Det var via min rumskamrat Jonny Strömberg som jag kom i kontakt med initiativtagaren till TEDxStockholm Carl Bärstad. Det började med en bra lunch och slutade med x, som i TEDx.

Event att se fram emot

Är ni som jag – TED-frälsta? Glädje! Då finns det två kommande event att se fram emot. Den ena är den 26:e november och det andra är 1:a december. Det senare är en internationell happening runt om planeten med kvinnor i fokus. Enbart kvinnliga talare delar idéer värda att sprida på detta event. Något som i dessa tider, runt om alla event jag varit på, har varit en bristvara. Detta har också ventilerats hårt både på Twitter, Facebook och i bloggar; det blir trevligt med ett som är den totala motsatsen för en gång skull. Martina Böhme och Sanna Leino är det som arrangerar detta event. Läs mer om eventet på hemsidan.

Bara dagar innan är det TEDxStockholmSalon som presenteras sju till åtta gånger per år. Det är ett lite mindre event i sitt slag med tre till fyra talare och varar kring två timmar. Bara 100 besökare får tillgång till dessa och den 26: november är det Francesca Bignami och Elias Zea som arrangerar eventet.

Glöm inte anmäla er

Vill ni ta del av dessa två underbara händelser så är det dags att skynda er på och anmäla er. Det är begränsat med platser och jag hoppas få se några kända ansikten bland besökarna. Länken finns ovan. Det kommer helt säkert vara galet inspirerande. De två datumen är gjutna i min kalender och eftersom jag själv aldrig varit på ett liv TEDx är det lite som tidig julafton. Vi ses där som sagt.