Frostbox – din sociala backup i molnet

frostbox_feffe_kaufmann_social_backup

Frostbox beta är här som en riddare på en vit häst för alla sociala webbnördar. Rädd för att en tjänst försvinner och all data försvinner med dem? Frostbox kan hjälpa dig men det finns en hålhake, du behöver över 60 i Klout Score

De absolut vanligaste sociala tjänster går att koppla till Frostbox. Facebook, Twitter, Gmail, Linkedin, Foursquare, Flickr, Vimeo och Instagram. Se filmen här under och prova själv.

Minianalys

Det kan finnas fördelar med denna backup. Som företagare, även som privatperson, kan det vara bra att samla sina kontakter i en tredjepartstjänst för att minimera risken att för alltid bli av med dem när ”olyckan” är framme.

Det jag funderar mest över kring tjänsten är hur de ska kapitalisera på tjänsten. Deras affärsmodell är onekligen inte känd…än…förutom att det är vår personliga data de vill åt. Hur de kommer att förvalta dem kommer säkert att visa sig. Kanske kommer detta vara startskottet för ett nytt Dropbox? Eller är all samlad data från tjänster långt större än det gratisutrymme de ”ger” bort för att de ska sälja mer?

Valet med att inrikta sig till ”Early Adoptors” med Klout Score över 60 är för att krast garantera direkt spridning och hype innan den släpps för allmänheten. Den blev trots allt omskriven på Mashalble; Got a Klout Score Over 60? You Can Get a Piece of Frostbox.