Från polcirkel till sommar

På vägen i bilen till Riksgränsen var vi tvungna att stanna och suga in atmosfären och vila ögonen på Lapporten. Att efter missat nästan tre säsonger på snö landade jag äntligen i Riksgränsen igen. Känslan av att komma hem överväldigade mig. Många säsonger var detta mitt hem.

Finalåken i de Nordiska Mästerskapen i extremåkning var till ända och eftermiddagssolen sken välkomnande. Med nästan 200 deltagare i byn blev nattens kalas ett äventyr i klassisk 0980-manér. De som vann tog också priset i fylla.

Per Jonsson öste skiten ur berget och tog hem förstaplatsen bland telemarksåkarna. Stort grattis till honom och Tomas ”Tompi” Johansson som tog översta pallplatsen bland snowboardåkarna. Härligt när Kirunaboysen representerar på berget lika mycket som de gör i baren.

Fredagen tog mjölkvita moln med en nyans av Kirunagrått över dagen. Regnet föll och dagen spenderades framför dator med skoluppgifter. Skruvstädet var hårt åtdraget runt huvudet och sas.se sidas modifierades för den humanistiska och metodiska personan enligt Bryan Eisenberg.

Regn gick över till snö och grått blev blått. Solen steg och humöret small upp ytterligare fem steg. Glädjen att få spänna på brädan och ta stolsliften upp var obeskrivlig. Hela dagen var en ren njutning både för sinnet och kroppen.

Som sköldpadda från Galapagos var polcirkel och ljusa nätter en lätt chock. Leo poserade på verandan av Hus 3 med Lillstugan bakom sig där jag bott några säsonger. Mycket minnen där, och nu har vi några nya minnen tillsammans att filosofera över under kommande sommarnätterna.

Fest hos Mange.

Metrologen och dess magnifika era med Patrik ”Strumpan” Strömsten är snart till ända. Det var en av anledningarna varför jag for upp. För ta en ”framtidsöl” och skåla för en snart svunnen tid istället för en gravöl. Metrologen står kvar men Strumpan rör sig vidare.

Både Leo och jag var lämnade polcirkel denna gång lyckliga och slitna av både fest och åkning för sommar och shorts. Fantastiskt kul att träffa alla vänner igen, festa bort nätterna och befinna sig på snö på dagarna. Till nästa gång amigo, so long!