Få koll på din ekonomi med appen Tink

tink_feffe_kaufmann_blogg_privatekonomi_

Tink är en ny svensk app som funnits på marknaden i ungefär 2 veckor. Vad Tink gör är att koppla samman din bank med dina bank- och kreditkort för att ge dig en enkel och hanterbar överblick av din privatekonomi på detaljnivå. 

Tink är för alla som någon gång undrat vart pengar tar vägen och önskar sig en bättre översikt över sin ekonomi. Tink hämtar, kategoriserar och analyserar dina köp och presenterar dina pengar på ett helt nytt sätt. Skapa ett konto så visar vi dig!

Tinks tagline: Din ekonomi med nya ögon, är något som verkligen stämmer in på mig. Jag har egentligen aldrig haft 100-procentig koll på min ekonomi. Eftersom jag alltid arbetat och inte haft för stora materiella begär har min privatekonomi alltid gått runt och på något omedvetet sätt.

Alla gånger jag varit ute på långresor har mitt liv varit som Pippis. Jag hade min ihoparbetade kappsäck med pengar. Eftersom livet utomlands var långt billigare än hemma trots allehanda exkursioner, glatt leverne och oväntade utgifter var ekonomin ett inslag som aldrig oroade mig.

De sista åren sedan jag bytt bana från stensättare har livet dock förändrats. För första gången i mitt liv trillade det inte in pengar på månatlig basis. Studier, frilansarbete och CSN tog över. Nu är jag tillbaka i ett arbete som inte bara ger mig lön igen utan utmanar, berikar och sprider glädje men det är en annan historia.

Utmärkt redskap för dig som vill spara och ta kontroll över privatekonomin

Jag har använt Tink nu ett tag och det är galet vad mycket småutgifter jag har som jag aldrig riktigt varit medveten om. En kaffe där, ett inträde där, taxi, Pressbyrån, middag och så vidare. Nu tänker jag inte låta Tink ta över mitt liv men för de som vill spara är detta ett enkelt sätt att ta kontroll.

Du kan ställa in budgetar på olika kategorier som varnar när nu kommer nära. Du ser alltid relationen mellan inkomster och utgifter. Framför allt är det enkelheten som jag gillar. För en snabbintroduktion har jag lagt upp deras film här under.

– Det finns inget som är viktigare för oss än säkerhet. All information är krypterad, vi är certifierade av Verisign, Cybercom har gjort penetrationstester och genomgång av oss, och jag vågar säga att vi är lika säkra som en bank, säger Daniel Kjellén, vd för Tink och medgrundare.

Tink känns även trygg. I en artikel hos Computer Sweden intervjuar de grundarna och lyfter även frågor om säkerhet kring PIN-koder och kort. Läs mer där om ni är intresserade.

Jag lyfte även på luren och ringde Sandra Uddbäck på Tink eftersom jag var nyfiken på hur de faktiskt skulle ta och tjäna pengar på applikationen. Det visar sig att deras framtida planer är att de ska ha en jämförelsesektion för hushållsnäratjänster där användaren direkt kan beställa till exempel flyttstädning. När detta kommer att genomföras fick jag inget svar på men den som väntar får se.

Vill ni ha bättre koll på er privatekonomi på ett enkelt och överskådligt sätt utan att lägga ner tid rekommenderar jag opartiskt att ni provar Tink.

Tink – Följ pengarna from Tink on Vimeo.