En dag i däckspåren av The Stig

The Stig_TopGear_Feffe_kaufmannRedan tidig morgon satt jag i lobbyn på Hotell xxxxxxx ( var tvungen att censurera men bilderna talar sitt tydliga språk). Det var starten på en annorlunda dag på min praktik på Uppdragsmedia. I och med att de gör det svenska magasinet av TopGear så var det en dag med bensindoft och avgaser.

Jazziga och mjuka toner svepte in mig i ett dis och jag gick rakt in i buffén utan att skämmas för att hämta mig en kaffe. På vägen hälsade jag glatt på ett ansikte jag sett tidigare i veckan på kontoret. En britt med solklar anknytning till TopGear. Jag var alltså på rätt ställe. Alltid en bra start.

Ryggsäcken var var laddad med kamera, tre objektiv, blixt, laptop, sladdar och med all hemlighetsmakeri det varit om eventet så kände jag mig som en spion på ett farligt uppdrag. Varje person som svepte förbi synade jag från topp till tå. Kan han vara The Stig? Vetskapen att han aldrig skulle äventyra sin identitet eller närvaro stoppade inte tankarna att leka med personer utan hjälm och vit racingoverall. 

The_Stig_Topgear_hotell_anglais_Feffe_Kaufmann

Första glimten av The Stig på svensk mark utanför The Anglais

Klockan var på pricken 08:00 och ett entourage av människor med The Stig i mitten arbetade sig mot utgången. Lite fipplande med telefon och jag hann får en bild med första glimten av The Stig på svensk mark innan han försvann i tonade rutor mot Gillingebanan. Jag sms:ade det direkt till David Stark på redaktionen. Mitt uppdrag var nämligen att hålla de sociala kanalerna uppdaterade med bilgodis både i form av bilder och mindre kommentarer.

The_Stig_Topgear_hotell_anglais_Feffe_Kaufmann

Porsche Panamara Turbo S och modell i fönstret

Jag hoppade in i dyrgripen, en metallicblå Porsche Panamera Turbo S, och for ut mot Gillingebanan för att dokumentera när både kändisar, bloggare, journalister och annat löst folk blir skrämda runt banan med den mytomspunne och stumme The Stig (som faktiskt hördes samtala). Bland andra som var med var Patrik Sjöberg, Måns Möller, Johnnie och Mattias från Roomservice, Stephen Simmonds, DN:s  Stig Larson, Bobby Gren och min vän och sköldpadda Leo från Galapagos.

The_Stig_Topgear_hotell_Gillingebanan_Feffe_Kaufmann

Audi R8 GT Spyder i all sin prakt på Gillingebanan

Det var en riktig dag av bilporr för att promota Top Gear Live, världens största motorshow som går av stapeln i mitten av mars i Globen.

Leo_TopGear_AstonMartin_Gillingebanan_Feffe_Kaufmann

Leo var med och kolla på The Stig. I bakgrunden två Aston Martin, en Rapide och en Virage

The_Stig_Patrik_Sjöberg_Gillingebanan_TopGear

The Stig och Patrik Sjöberg på Gillingebanan med TopGear

Feffe_Kaufmann_Patrik_Sjöberg_Gillingebanan_TopGear

Feffe Kaufmann och Patrik Sjöberg på Gillingebanan med TopGear

Del två av dagen tog vid. Vi satte oss i bilarna och for in mot olika platser i Stockholm för fotografering, bland annat för oss på TopGear Sverige. Med dregglande mungipa blev jag copilot i en Audi R8 GT. En fyrhjulsdriven raket med underbart motorljus som jag senare sladdade runt på Skeppsholmen. VILKEN BIL!

R8 GT_Feffe_Kaufmann_Skeppsholmen

The Stig_TopGear_Feffe_kaufmann

The Stig_TopGear_Feffe_kaufmann

Det var en episkt rolig dag och barnet i mig väcktes. Är ingen motorfantast och aldrig tittat två gånger på en bil tidigare, men dessa veckor hos Uppdragsmedia har ändrat någonting i mig!

Några andra som skrivit om denna dag är Aftonbladetäven Tanja Dyredand rapporterade från passagerarsidan men självklart också TopGear Sverige!