En blogg att inspireras av i många avseenden

Boooooooom logo

Dagar som är grå och utan inspiration. Det finns många botemedel. Olagliga som lagliga. Provat många, men inte alltid nått ända fram!? Fortsätt läs bara.

Det finns många bra bloggar där ute i bloggosfären. Så uppgiften på vår lektion i produktion digitala kanaler på Medieinstitutet av Jocke Nyström, att hitta en blogg och sedan ange fem anledningar varför just den är bra kategorisk, innehållsmässigt och sedan uppbyggnadsmässigt är knepigt. Jag kan bara utgå från mig själv och det tänker jag göra. Så om du som läser det här litar tillräckligt mycket på mig för offra de få minuter det tar att läsa detta. Sedan trycker dig vidare via länken till den blogg jag talar snart ska tala om för surfa runt en stund och själv bli inspirerad så blir jag glad. För det är en utmärkt blogg. Fylld till bredden med inspiration. Och av ren händelse så råkar det var en Tumblr-blogg, inte WordPress som denna blogg du läser nu.

Så vilken blogg är det då jag tycker är så bra?

www.booooooom.com är namnet. Sajten med de många o:na. Omöjlig att stava till men för den delen lätt att googla. För Google bryr sig inte hur många o:n du skriver, så länge de är många så hittar du sidan för senare tillfällen. Varför krångla sen, läs först, sen scrolla upp för den är länkad här över. 

Det är för det första en fantastisk blogg rent innehållsmässigt. Den innehåller mycket av allt för inspiration. Vare sig det gäller design, konst, inredning, film, musik eller foto. Mer där till. Men allt har en konstnärlig aspekt. En blogg för dig som vill se och känna mer. För dig som vill skapa och uppleva vad andra skapat. Se filmen här nedan till exempel. Alfabetet är sällan upphetsande men lite tid och konstnärliga idéer kan den göras rolig. Älskar många av bokstäverna. Men på något märkligt sätt blev jag mest kär i Y. Ta en titt.

[vimeo http://www.vimeo.com/29274467 w=400&h=225]

The Alphabet 2 from n9ve on Vimeo.

Sajten har en välkomnande förstasida men de absolut nödvändigaste informationen där utan att behöva skrolla nedåt. Där finns en stor rubrik. Lättförståelig meny med tydligt innehåll. Om man gillar sidan och vill följa dem på antingen Twitter eller Facebook så finns det där. Deras RSS också representerad direkt. Något jag gillar om man varit på sidan tidigare och är ute efter följa möjligheter. Även en snabblänk för direktkontakt hittar du där.

När du väl hittat något som intresserar dig mer och du klickar dig dit kommer mer av samma konstnär eller artist beroende på vad du klickat innan. Kanske finner du en video eller något annat kul. Längst ner på den sidan får du sedan fyra nya alternativ av vad du kan finna av intresse eftersom du attraherades av första alternativet som tog dig dit. Du kan också enkelt som på nästa alla bloggar nuförtiden dela med dig av det du gillar enkelt men färdiga knappar i slutet av sidan. Det finns också ett kommentarsfält där så man kan dela sin åsikt och diskutera med andra. Egentligen inga nyheter men bra att det finns.

Andra roliga saker man kan ta del av på bloggen enkelt är längre ned på höger sidan av bloggen som vad som folk har delat med sig av mest på senaste tiden från Booooooom-sidan. Det ger en själv en bra fingervisning av vad som kan vara värt att titta på, förhoppningsvis. Smaken är delad så det ger inga garantier.

Varje månad finns en ”give away” på högerspalten som är en extra bonus. Man kan alltså om man är lyckligt lotta få den. Det enda som behövs är en bra anledning till varför du vill ha den och vad du ska göra med den det första du gör. Sen gäller det att du ska bli vald. Alltid skoj med sådana bonusar om man ändå är på sidan ofta.

Slutligen finns det en hel armada med bloggförslag att titta in på. Längst ner på högerspalten hittar du den oskyldigt skriva med svart på vitt. Betydelselösa kanske vid första anblick. Lösgör lite tid och snubbla runt på många av dessa fantastiska sidor. Som Big picture är ett utmärkt val för se häpnadsväckande bilder. Tag en titt bara på dessa bilder från en studentprotest i Chile.

Hoppas ni får lika mycket nöje av denna blogg som jag får. Lämna gärna kommentarer på inlägget eller era förslag på bra bloggar här under.