Edit – Tummelisas mamma, en gripande timmeslång monolog med Lina Englund

lina_englund_edit_tummelisas_mamma_feffe_kaufmann_blogg_1

När värsta snön föll i dag tog jag min tillflykt in i den pittoreska Teater Brunnsgatan Fyra för Lina Englunds fantastiska monolog Edit – Tummelisas mamma. 

Jag är ingen frequent flyer när det gäller teater men i dag är jag glad att jag gick. Har ni inte varit till Teater Brunnsgatan Fyra tycker jag ni borde göra det. Det är en intim teater som startades av Allan Edwall och tar på sin höjd tar 70-80 personer  Den består av ett par rader med soffor, en liten scen och lite ljusarmatur. Närheten till skådespelarna blir enormt påtaglig att vibrationerna når in under ens skin.

Edit – Tummelisas mamma är även skriven av Allan Edwall och Lina Englund gör ett starkt framträdande. Jag ska skona er från genomgående recension, i länken innan finns redan en bra förklaring till pjäsen.

Lina imponerade verkligen mig genom att hålla en monolog på över en timme som grep tag i publiken. Det är ingen enkel uppgift, speciellt när det bara är 26 personer i publiken. Hon tog i från hjärtat, ändrade känslolägen och stundvis rullade tårarna ner för hennes kinder. Det är läckert att sitta så pass nära när magi sker.

Jag kommer absolut återvända till Teater Brunnsgatan Fyra just för intimiteten och för er ”oteatriska” människor precis som jag. Gå dit!

lina_englund_edit_2_tummelisas_mamma_feffe_kaufmann_blogg_

 

Edit – Tummelisas mamma
Av Allan Edwall
Regi: Johan Wahlström
Scenografi: Sutoda
Musik: Johan Skugge
Medverkande: Lina Englund
Teater Brunnsgatan fyra, Stockholm

Detta är inlägg #75 av #100 i utmaningen #blogg100