#DKD13 – andra årgången

bildsara_andersson_dkd13_feffe_kaufmann (3)

I Rivals sammetsröda och intima lokaler öppnade Search Integrations grundarinna Sara Andersson årets Digital Knowledge Day 2013 med ett öppningstal kring social psykologi. 200 personer har samlats för att nätverka och filosofera kring framtidens kommunikation på nätet.

Här hittar ni streamingingen till #DKD13

olle_arhn

Olle Ahnve som är globalt ansvarig för Ericsson digitala strategi öppnade Digital Knowledge Day. Olle adresserade de strategiska aspekterna av ett företags onlinenärvaro. Nätverkskultur är i stort ett digitalt bettende och gör att vi arbetar mindre i ”silos”. Vi arbetar nu mer och mer över gränserna med varandra världen över via nätet. I en nätverksekonomi är delande och samarbete större faktorer än i en marknadsekonomi.

Summan av kardemumman med Olles keynote var att med fler digitala infödingar främjas nätverkekonomin, gränsöverskridande samarbeten och mer delning. Den tillväxten sker dagligen med en yngre generation som växer upp.

karin_zingmark_feffe_kaufmann_dkd13_viasat

Karin Zingmark berättade om Viasat där hon är kommunikationsansvarig och deras resa genom sociala medier. Hon presenterade misstagen de gått igenom för att hjälpa oss besökare att inte göra samma blunders. Karin är har stor erfarenhet från betaltevebranschen och hon brinner för kommunikation utan att vara en överdriven techtjej.

Viasat stora styrka är implementationen av sociala medier bland anställda och deras profiler. Många kommentatorer från Viasat Sport men även andra avdelningar på Viasat finns och är aktiva i social medier och för dialog med tittarna.

En VD-blogg var den första hakspetsen ut mot konsumenten och det var inte ett helt lyckat första försök på tvåvägskommunikation mot slutkunderna. Den lades ner efter ett tag. Däremot förblev ambitionen stark hos Viasat att kommunicera med slutkunden.

Ett stort problem var att avsaknaden av rutiner och resurser. Karin var den som tog ut Viasat på nätet och och lade ner fruktansvärt stort arbete för sitt skötebarn utan stöd från ledningen. Det var ett problem att få ledningen att satsa pengar på detta men utan att förankra ledningen i arbetet blir det svårt att fortskrida framåt. Nu är hela företaget med på social media-tåget.

  • Lyssna och och förmedla kunskapen in i företaget
  • Skapa er policy för att samtliga medarbetare vet vad som gäller
  • Koppla närvaron till verksamhetsmål
  • Decentralisera ansvaret
  • Säkerhetsställ rutiner – vem, när, hur
  • Utbildning av medarbetare och ledning

Detta är inlägg #78 av #100 i utmaningen #blogg100