Dag #4 resan fortsätter mot SSWC

Stilla gick vi för motor och havet höll igen sina krafter. Det var som om man tagit taket ifrån huset den sista biten innan vi förtöjde vid Torhamns gästhamn. Vi seglade i rymden med stjärnorna som eskorterade oss framåt. Med min nya och helt fantastiska app Star Tracker kan man identifiera både planeter och stjärntecken på himlavalvet. Nu vet jag vart jag hittar mitt stjärntecken Taurus. Väl i hamn suddades magin ut med styrkan av strålkastarljusens gula sken och rymden och dess stjärnor försvann in i oändligheten utom räckhåll för oss.

Dagen börjar i Kalmar gästhamn

Med frukosten i kabyssen växer bloggverkstaden fram på onsdagsmorgonen. Den ena skärmen efter den andra slås i gång. Vi har äntligen obegränsat med el och alla utnyttjar kapaciteten till max trots att solen lyser över Kalmar stad. Det är ingen stress eftersom vi väntar på nya passagerare. Per Pettersson och Chris Mortimer från Search Intergration och Victoria Ahlén & Peder Jacobsson från Scream Mediabyrå väntades till lunch och en match PAF-boll.

Efter både lunch och lek drogs livsnerven till oss nördar ut. Trefas-sladden rullades ihop och skärmarna tappade sin klarhet. Ljusstyrkan ställdes i botten för att förlänga livet på alla enheter.

Under hela resan har två fiender rest sig över TeamRasmus – nämligen el och täckning. Det är de vi båda gemensamt ständigt slagits emot, och strategiskt fått planera dygnen efter för att kunna ha möjlighet söka och kommunicera med omvärlden under deltävlingarna och den dagliga rebusen.

Tills havs

Både Rasmus och jag blev intervjuade för PAF av Victoria och filmen lades upp på deras egna Youtube-kanal. Det var knepigt att hålla ihop intervjun med mikrofonen ständigt vilandes mot skägget. De ligger här under för er att beskåda.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=FtKBhuKN-sE]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=kdRE4JbU8Ns]

Efter en magnifik lasange och nåt glas rött var det dags för lite allvar igen. Mats Adamczak, vår egna lekledare, drog i gång en Instagram-tävling. Målet var att få så många som möjligt att ta en bild med sjötema och tagga dem med endera lag beroende på vem man ville stödja. Jag kommer skriva ett enskilt blogginlägg vid tillfälle för att hylla allas hjälp och engagemang och inkludera samtliga bilder. De var helt fantastiskt innovativa, stort tack till er alla som hjälpte oss till deltävlingsvinst från oss i #lagfeffe:

 We simply love you all. 

Till den stämningsfulla solnedgången fick vi dagens rebus att lösa och den var inte helt enkel. Båda lagen kämpade gott och det dröjde till sista ledtråden innan vi knäckte den. Ni ser rebusen här under. Ledtrådarna vi fick var:

  1. Mellan östern
  2. Israel
  3. Apelsin

Svaret finns längst ner i inlägget så ni kan gissa 😉

 

 

 

Jaffa var svaret. Inte helt enkelt. Tack alla som hjälpte oss via FB och Twitter. Det är underbart hur ni driver vårt lag framåt. I dag behöver vi er hjälp till att samla in så mycket pengar som möjligt. Alla bidrag är viktiga hur små de än är – det är tanken som räknas. Jag bifogar länken här till vår insamlingssida på Barncancerfondens egna sida.

Tack igen – vilken resa vi fått vara med om

#lagfeffe