Dag #3 Visby till Kalmar

Natten var lång och på babordssidan smög Ölands kust sig närmare med långe Erik i spetsen som hälsade på oss på vår resa ner till Kalmar där vi befinner oss nu. Albanus ligger fortfarande i dvala och endast tysta tangenttryckningar bryter tystnaden. Kaffedoften är blandad med stekoset från bacon och dag tre i vår välgörhetstävling är snart i gång.  

Gårdagen i Visby var ett endaste långt skratt. Efter att vi haft en lång session framför datorerna när det äntligen fanns el var det dags att storma Almedalen och dess gräsmatta för PAF-boll. Ett fantastiskt roligt sätt att spela fotboll på. Med en stor genomskinlig plastboll påträdd på överkroppen likt sumodräkterna där man brottas jagade vi varandra för mål och tacklingar. 

En liten pojke vid namn Peter och hans pappa som fått nys om eventet kom och gav oss i ”förlorarlaget” en hundrakronorssedel till Barncancerfonden. Han var lite blyg och smög sött fram till oss med sedeln i handen och räckte den osäkert mot mig. En varm känsla infann sig och den lilla rackaren stal mitt hjärta där och då.

Stolt hissade kapten Henrik och hans besättning segel redan i hamn. Tydligen ett episkt ovanligt ögonblick som bara händer ett fåtal gånger per år och är ett tecken på skills. Rullningarna utanför Gotlands kust gjorde resan till en härlig Grönalund-attraktion. Ombord hann vi med två deltävlingar, dels att samla så många kommentarer av alla Erik & Anna vi känner under en bild och en rebus att lösa. Båda gick bra och ställningen mellan lagen är hårfint jämn. Tror inte tävlingen kommer att avgöras förrän sista deltävlingen och dramaturgin är i topp precis som den ska vara.

Det är njutningsvärt att segla. Åskan som skapas när seglen slår, mastarnas djupa knackningar och vågorna som slår över relingen är ingredienser för vilket äventyr som helst. Sen av vår skeppare har historier som står över människor och är i nivå med allt skryt gudar emellan är som löken på laxen, baconet runt köttfärslimpan eller enkelt pricken över i:et. 

Vi ser fram emot dagens utmaningar och hoppas att ni följer med fortfarande. Vi i #lagfeffe behöver all hjälp vi kan få för att kunna slå #teamrasmus i denna jämna kamp i cancerforskningens tecken och mediautrymme.

Vi aktionerar ut ett förträffligt paket med biljett och boende till kommande Internetdagarna till ett värde av 7700 kronor per biljett. Tryck på länken och in och buda. Det är en kalassammankomst av internetnörderi.

Vill ni donera pengar till förmån för barncancerforskning och för att hjälpa #lagfeffe till vinst, tryck på denna länk som tar dig till Barncancerfondens egna sida.

Njut nu av lite vackra havsbilder i denna post.

Vi bugar & bockar för all hjälp, donationer, retweets, mentions och annat som driver både insamlingen och vår resa framåt.

Massa kärlek Feffe med #lagfeffe