Cardboard Challenge, Caine’s Arcade och en dag på Hyper Island

caines-arcade-feffe-kaufmann-blogg

Mini-entreprenöreren Caine 9 år sysselsatte sig en hel sommar med att bygga arkadspel i kartong och försökte förgäves locka kunder. Allt ändrades när hans första kund  kom in i spelhallen.

Det är just på grund av Caine som jag tillbringade större delen av lördagen på Hyper Island med massa glada människor, barn och familjer, stora som små. Ett berg av kartong, massor av tejp, vattenfärger, kritor och annat skoj fanns på plats för oss att leka och skapa av. Jag valde att bygga ett akvarium eftersom jag saknar dykningen så mycket. Men låt mig först berätta mer om Caine och Nirvan.

Caine’s Arcade

2011 tillbringade Caine som sagt hela sommarlovet på jobbet med sin far som driver butik med begagnade bildelar. I sin tristess började Caine att skapa olika arkadspel av kartong. Ju längre sommaren gick desto fler spel hann Caine bygga och tillsist hade han egenhändigt satt ihop en hel spelhall. Han tryckte upp en t-shirt med Caine’s Arcade och Staff och försökte få förbipasserande att spela. Dock var det ytterst få som faktiskt kom förbi butiken eftersom handeln förflyttatts mer och mer till nätet.

Allt förändrades dock när Nirvan kom förbi och blev Caines första kund. Nirvan blev så tagen av Caines spelhall att han startade en en flash mob via Facebook för locka dit fler kunder till Caine och göra hans dag.

carbboard_challenge_feffe_kaufmann_hyperisland_1

En dag efter det att Caine och hans far varit och lunchat och lekt fanns det en stor hop med människor som väntade och överraskade Caine som blev överlycklig. Alla var där för att spela och ha kul. Nirvan lyckades fånga folks hjärtan i och med flash-mobben och både sötnöten Caine och hans spelhall blev viral. De kom senare att starta en global rörelse: Cardboard Challenge, anledningen till varför jag var på Hyper Island och byggde i kartong.

Days after ‘Caine’s Arcade’ film went viral,  inspired by the global response, we decided to start a non-profit to find, foster, and fund creativity and entrepreneurship in more kids like Caine. With the support of a $250k Matching Challenge Grant from the Goldhirsh Foundation, we were able to start the Imagination Foundation (just 5 days after the film went viral) and develop programs to transform the movie into a movement to foster creative play in kids everywhere.

Missa inte den gripande filmen som gör en varm i hjärtat om Caine som Nirvan gjort. Titta även in på deras blogg och läs om Bill Clinton och den stora tuffa CIA-agenten som grät på grund av den filmen. Filmen hittar ni längst ner efter bilderna från Hyper Island. Enjoy!

cardboard_challenge_feffe_kaufmann

Första snittet – sedan kom 4,5 timme att flyga i väg!

cardboardchallenge2

Emil Stenström från Kundo satt bredvid mig och gjorde det än mer trevligt att leka med kartong!

cardboard_challenge1

cardboard_challenge_feffe_kaufmann_hyperisland_3

Några av alla skapelser :)!

emil_stenstrom_kundo_cardboard_challenge

Emils slutgiltiga verk! Galet fin!

carboard_challenge_feffe_kaufmann_hyperisland_2

Sjukt stolt över min skapelse och satan vad kul det var att bygga, skära, måla och tejpa :)! Ser redan fram emot nästa år!

Filmen om Caine’s Arcade

Caine’s Arcade from Nirvan Mullick on Vimeo.