#blogg100 dag #64 – mindre än hälften kvar

#blogg100_bild_sökning_feffe_kaufmann

I dag är det min tur att leverera lite statistik och metabloggande kring #blogg100. Jag som aldrig använt Notified tidigare gillar vad jag ser och vad man kan hitta. Det finns dock många vrår att leta igenom och mycket att lära. Låt oss börja !

Lukasz Lindell konstaterade i förra rapporten att engagemanget kring #blogg100 kontinuerligt sjunker med antalet dagar. Många av oss är i dag uppe på 63:e eller 64:e inlägget och frågan är om Magnus Bråths syrliga kommentar stämmer på båda punkter?

Kvantiteten har definitivt sjunkit men har kvaliteten också gjort det? Jag kan bara svara för mig själv och därför har jag även ställt en fråga kring detta i Facebook-gruppen #blogg100. Vi får se om det blir några svar kring detta. Däremot har jag uppmärksammat olika förhållningssätt kring detta. Några har hoppat av på grund av att de värdesätter kvalitet. Andra kämpar med på kvantitet. Jag hamnar själv i ett gränsland mellan dessa och försöker som oftast få till kvalitet. Några gånger har dock nödlösningar hjälpt till att klara av ett inlägg.

Allmänt, hur ser det ut?

notified_feffe_kaufmann_blogg100_#blogg100

 

Det som vid första anblick förvånar mig mest är den jämna fördelning mellan bloggar och Twitter och att Facebook släpar fruktansvärt. En snabb tweet till Martin på Notified ger mig förklaring till detta fenomen. Det går inte att hämta ut information kring stängda profiler och dolda grupper på Facebook. Det är tydligen bara kring 25 procent av alla användarna på Facebook som har öppna profiler. Det vill säga att 75 procent har något att dölja ;)! Skämt åsido, men hur är dina inställningar?

När jag gör ett utdrag på enbart gårdagens statistik visar den mig att det bara finns 108 ”nyheter” bland bloggar. Detta innebär en radikal förändring sedan starten i slutet av januari då cirka 230-240 poser publicerades. Jag ska hålla koll på dagsstatistiken för bloggarna framöver och se om vi orkar hålla ut. Alla som var med från början hittar ni här.

notified_feffe_blogg100_#blogg100_kaufmann

På samma sätt som Facebook-statistiken blir missvisade blir även könsfördelningen det. Om vi ser till dem senaste 30 dagarna är fördelning hyfsat jämn men egentligen har vi lite koll på det hela. Problemet här är att könen bestäms på de vanligaste förnamnen och återigen har många stängda profiler på Facebook och alldeles för innovativa Twitter-alias som försvårar det hela.

Dem två senaste veckornas vanligaste ord kring hashtagen och tweetsen med #blogg100

 

keyhole_feffe_kaufmann_#blogg100_2

Ordmoln av de senaste två veckorna kring #blogg100 från Keyhole

keyhole_feffe_kaufmann_#blogg100_1

Ordmoln av de senaste två veckorna kring de vanligaste orden från Keyhole

Avslutningsvis vill jag bara visa en sammanställning från dag ett till och med idag. Tänkte att det skulle kunna vara ett bra sätt att avsluta på. Ta en titt här nedan för sammanställningen som trots den stora andelen avhopp är imponerande. Samtidigt vill jag uttrycka ett stort tack till Notified som ger mig tillgång till all denna data.

Håll utkik efter mer statistik på söndag på min väns Lukasz Lindells bloggnotified_feffe_kaufmann_

Detta är inlägg #64 av #100 i utmaningen #blogg100