Bli förevigad – Saved in Stone

Som gammal stensättare har jag en förkärlek för sten. Speciellt skiffersten och svensk granit. På mina resor har jag besökt många tempel och stenbyggnader runt om i världen så visst vore det en våt dröm att bli förevigad på ett berg. Via Saved in Stone är det fullt möjligt för alla att bli det.

Precis som ni läser här under har Joakim Jardenberg fått sitt signum i ord graverat i berget. Faktiskt som en gåva från Johan Jörgensen och en underbar sådan. Berget är beläget i Tanum som ligger alldeles bredvid ett UNESCO världsarv som är full av ristningar från bronsåldern.

Vad ska man skriva?

Det är en hård karamell att suga på;den varar länge. Det började naivt, precis som när man gick i högstadiet och blev förflyttad under en termin från Högalidsskolan ut till Hagsätra, då klottrade vi ofta på tunnelbanan triviala saker som – I was here. De var varken fyndigt eller roligt. Senare började vi alla tagga olika påhittade namn. Två namn jag gick under var: T-Warrior och The Cruzader. Inga av dem är värda att graveras dock. Det finns bara en mening än så länge och den står på min arm.

The earth is my livingroom – the universe my playground

Det är en rolig tjänst och blir du inte inskriven i historieböckerna är detta ett sätt att föreviga dig själv en gång för alla. Frågan är – vad skulle du be att få inristat?

Samma hus som bilden med ”skiffer- och granitsolen”, här granitinklädd trappa och oregelbunden skifferyta som jag har gjort i Luleå på Bergnäset.